Opozicijos lyderį Algirdą Butkevičių stebina premjero abejingumas

Opozicijos lyderį Algirdą Butkevičių stebina premjero abejingumas

Socialdemokratų partijos frakcijos seniūną Algirdą Butkevičių stebina Vyriausybės, kuri numojo ranka į statutinių pareigūnų profsąjungų jau nuo pirmadienio paskelbtą bado akciją, abejingumas. Opozicijos lyderio nuomone, toks Vyriausybės abejingumas - ne tik kelių pareigūnų, bet visos visuomenės paniekinimas.

"Kalbėjausi su akcijos dalyviais. Pasak pareigūnų, nei pats ministras pirmininkas, nei jo atstovai pas juos pasikalbėti neatvyko. Tokio abejingumo seniai nematėme. Oficialiai statutinių pareigūnų profsąjungos reikalauja, kad laikinojo nedarbingumo laikotarpiu pareigūnams būtų mokamas vidutinis darbo užmokestis, o sumažintos pensijos būtų kompensuotos. Tačiau skaudžiausia žmonėms matyti, kad konservatorių Vyriausybei į juos nusispjaut. Andrius Kubilius jau pasiekė cinizmo ir arogancijos viršūnę", - mano Seimo opozicijos lyderis A. Butkevičius.

Pasak jo, premjeras, taip ir nesugebėjęs išklausyti badaujančiųjų, viešai ironizavo, kad ir pats mąstantis apie galimybę badauti, nes nenori praskolinti Lietuvos.

"Ministras pirmininkas neturėtų tyčiotis iš savo šalies piliečių. Kalbos apie rūpestį dėl skolų ateities kartoms tėra Lietuvos gyventojų mulkinimas. Lietuva jau praskolinta. Per dvejus metus konservatorių vadovaujama Vyriausybė išaugino valstybės skolą iki 20 milijardų litų. Tad A. Kubiliaus tušti sapaliojimai nei jam, nei jo Vyriausybei garbės nedaro. Ministro pirmininko demonstruojamą aroganciją ir cinizmą prieš pareigūnus, kurie yra visuomenės dalis, pavadinčiau vadovo silpnumo išraiška. O gal A. Kubilius nebesupranta, ką daro?", - stebisi Seimo opozicijos lyderis.

Kaip ELTA jau skelbė, akcijos dalyviai reikalauja laikinojo nedarbingumo laikotarpiu pareigūnams mokėti jų vidutinį darbo užmokestį, kitų metų biudžete vidaus reikalų įstaigoms numatyti asignavimus, atsižvelgiant į realų lėšų poreikį užtikrinant viešąjį saugumą ir priskirtų funkcijų vykdymą. Taip pat parengti ir patvirtinti pareigūnų ir karių sumažintų valstybinių pensijų kompensavimo mechanizmą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder