Opozicija inicijuoja parlamentinį tyrimą dėl premjero žento verslo

Opozicija inicijuoja parlamentinį tyrimą dėl premjero žento verslo

37 Seimo narių grupė siūlo pradėti parlamentinį tyrimą dėl bendrovės "Ministerium" veiklos išaiškinimo.

Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotas tai numatantis nutarimo projektas. Jame siūloma suteikti Seimo Antikorupcijos komisijai Seimo laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus ir pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl valstybinių viešinimo paslaugų konkursų skaidrumo, UAB "Ministerium" akcijų įsigijimo aplinkybių ir "Ministerium" bei VšĮ "Socialiniai partneriai" veiklos išaiškinimo.

Toks tyrimas inicijuojamas siekiant "išsiaiškinti, kaip ir kokiomis sąlygomis bendrovė "Ministerium", kurios akcininkas buvo Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus žentas Evaldas Vaitasius, ir VšĮ "Socialiniai partneriai", kurios viena iš steigėjų yra buvusi Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus visuomeninė konsultantė Dalia Kutraitė-Giedraitienė, kartu su kitomis viešųjų ryšių paslaugas teikiančiomis įmonėmis, laimėjo stambius valstybinius viešinimo paslaugų konkursus".

Nutarimo projekte siūloma įpareigoti komisiją atsakyti į 18 klausimų. Taip pat siūloma atlikti tyrimą ir pateikti Seimui išvadas bei pasiūlymus iki 2016 m. kovo 15 d.

Tarp nutarimo projektą pasirašiusiųjų yra Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, parlamentarai Arvydas Anušauskas, Stasys Šedbaras, Audronius Ažubalis, Aurelija Stancikienė, Vitalijus Gailius, Naglis Puteikis, Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius, Andrius Mazuronis, Jonas Varkala, Valerijus Simulikas ir kiti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder