Nutrauktas tyrimas dėl Vijūnėlės dvaro

Nutrauktas tyrimas dėl Vijūnėlės dvaro

Kauno apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo, BNS antradienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius.

„Mane informavo prokurorai, kad yra priimtas toks sprendimas“, – BNS sakė S. Urbanavičius.

Šiame tyrime specialiaisiais liudytojais buvo apklausti aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas, liudytoju apklaustas premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.

Seimo narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius BNS sakė, kad parlamentinė komisija taip pat informuota apie nutrauktą tyrimą.

Vyriausybės nutarimas tapo papildomu motyvu teismui teisėtais pripažįstant institucijų sprendimus dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro statybų Druskininkuose.

Komentuodamas tyrimo nutraukimą, LRT RADIJUI A. Butkevičius tvirtino, kad, jei būtų įrodyta, jog sprendimas vis dėlto buvo priimtas neteisėtai, daugeliui žmonių būtų tekę palikti savo postus. Premjero teigimu, jam jau seniai buvo pateikta pažyma, kad sprendimas vis dėlto teisėtas.

„Mano teisininkai, kuriais pasitikiu, kurie tikrai nėra politikai, man jau pirmą dieną pateikė pažymą, kad tas vyriausybės nutarimas neturi nieko bendro su Vijūnėlės dvaru. [...] Jei būtų įrodyta, kad nutarimas priimtas neteisėtai, daugeliui žmonių būtų reikėję vyriausybės kanceliarijoje atsisveikinti su savo pareigomis“, – LRT RADIJUI sako A. Butkevičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder