"Nota Bene" siūlo geranoriškai išspręsti situaciją

"Nota Bene" siūlo geranoriškai išspręsti situaciją

Virtuvės įrankius Lietuvos kariuomenei pardavusi „Nota Bene" bendrovė kariuomenei siūlo visoms pusėms priimtinomis sąlygomis išspręsti situaciją dėl per brangių virtuvės įrankių, bet pabrėžia, kad nėra teisinių argumentų vienašališkai nutraukti šią sutartį.

Pasak, advokato Mariaus Rindino, 2014 m. tikroji sutartis dėl virtuvės įrankių pirkimo buvo sudaryta laikantis visų teisės aktų reikalavimų, yra įvykdyta, bet to, kariuomenė, pagal sutarties sąlygas, turėjo 18 mėnesių pretenzijoms dėl produkcijos pareikšti, bet to nepadarė.

„Pagrindinė sutartis yra visiškai įvykdyta: perkančioji organizacija prekes priėmė ir per 18 mėnesių dėl jų pretenzijų nereiškė", - kalbėjo M. Rindinas.

Anot „Nota Bene" vadovo Andriaus Jazgevičiaus, įmonė galėtų nutraukti preliminarią atsarginių virtuvės dalių tiekimo sutartį su kariuomene ir pagal ją daugiau nesudarinėti tikrųjų sutarčių, bet tai neturėtų įtakos iki šiol sudarytoms tikrosioms sutartis, įskaitant ir virtuvės įrankių sutartį. Pasak A. Jazgevičiaus, dėl per brangių virtuvės įrankių sutarties nutraukimo turėtų būti deramasi.

„Virtuvės įrankius esame pasiryžę susigrąžinti visoms šalims priimtinomis sąlygomis", - teigė „Nota Bene" vadovas.

Rugsėjo 5 d. Lietuvos kariuomenė raštu informavo įmonę "Nota Bene" nutraukianti visą sutartį dėl virtuvės įrangos atsarginių dalių pirkimo ir reikalavo į sąskaitą sugrąžinti daugiau kaip 173 tūkstančius eurų.

A. Jazgevičiaus teigimu, kito gamintojo produkciją žymint „Karcher-Futuretech" etiketėmis nebuvo siekiama nuslėpti tikrojo gamintojo - tai buvo padaryta siekiant lengviau identifikuoti prekes pagal vykdomą sutartį. Iš kokio tiekėjo „Nota Bene" gavo virtuvės įrankius ir vėliau užklijavusi „Karcher" etiketes juos pardavė kariuomenei, A. Jazgevičius neatskleidė.

Kaip pranešė "delfi.lt" ir "15min.lt" naujienų portalai, Vokietijos "Karcher-Futuretech", kurios produkcija prekiauja "Nota Bene", ne tik nepardavė kariuomenei pateiktų indų, bet ir neleido kariuomenę pasiekusios kitų įmonių produkcijos žymėti "Karcher" etiketėmis. "Nota Bene" vadovas A. Jazgevičius anksčiau bendraudamas su žiniasklaida teigė, kad kitų gamintojų prekės etiketėmis buvo pažymėtos su "Karcher-Futuretech" žinia ir leidimu. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder