Nevyriausybininkai: vaiko teisių pažeidimus lemia prasta vaiko teisių apsaugos politika

Nevyriausybininkai: vaiko teisių pažeidimus lemia prasta vaiko teisių apsaugos politika

Vaiko teisių gynėjai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai išsakydami poziciją dėl Kauno klinikose gydomos išsekusios neįgalios mergaitės, atkreipė dėmesį, kad šiurkštūs vaiko teisių pažeidimai yra prastos vaiko teisių apsaugos politikos Lietuvoje pasekmė.

Pasak ekspertų, mūsų šalyje yra per daug globos namų, o juose gyvena per didelis skaičius vaikų. Vyriausybė raginama kuo greičiau kurti veiksmingą šeimos politiką, nes kitaip panašių atvejų kaip Ventos globos namuose esą bus daugiau.

„Mes turim valstybėje, kur nevykdoma veiksminga vaikystės politika, neleistinai didelį skaičių globos institucijų. Lietuva nėra išsprendusi visų šitų problemų, todėl apie ją mes ne paskutinį kartą girdime apie tragedijas tiek namuose, tiek globos institucijose“, – sako vaikų psichiatras Dainius Pūras.

„Per 2012 metus iš viso globos neteko 2032 vaikai, iš jų 1164 vaikai buvo apgyvendinti globos institucijose. Deja, mūsų globos institucijos nėra tos, kurios yra draugiškos vaikui, ir, deja, turime didelių institucijų, kur gyvena po vienu stogu 150 vaikų“, – teigia „SOS vaikų kaimų“ draugijos Lietuvoje atstovė Virginija Pleckevičienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder