Neringos Venckienės partijoje - nauji veidai

Neringos Venckienės partijoje - nauji veidai

Prie Neringos Venckienės partijos „Drąsos kelias“ prisijungė parlamentarė Asta Baukutė ir jos sutuoktinis Kęstutis Rupulevičius. Sutuoktiniai sekmadienį atvyko į „Drąsos kelio“ narių susitikimą Vilniaus „Litexpo“ parodų centre skelbia delfi.lt.

Paklausta, ar į susitikimą atvyko kaip svečias, ar kaip dalyvė, A. Baukutė teigė, kad į renginį atvyko „tikriausiai kaip dalyvė“.

A. Baukutė Seimo nare tapo po Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos (TPP) skėčiu. Parlamentarės vyras K. Rupulevičius kurį laiką buvo aplinkos ministro Gedimino Kazlausko patarėjas, tačiau šių pareigų neteko po skandalo, kai jo vairuojamas visureigis prie Seimo kliudė ir nuvertė šviesoforą. Vairuotojas tada pasišalino iš įvykio vietos.

Aplinkos ministerijos vadovybė iš avarijos vietos pabėgusiam K.Rupulevičiui siūlė atsistatydinti iš ministro patarėjo pareigų, tačiau vietoj to politikės vyras pasiprašė išleidžiamas tėvystės atostogų. Kiek vėliau jis vis dėlto atleistas kaip praradęs pasitikėjimą. Šį sprendimą K. Rupulevičius skundė teismui, tačiau bylos nelaimėjo.

A. Baukutė po šių įvykių paliko tuometinę Tautos prisikėlimo partijos frakciją ir iki šiol dirba Seimo narių mišrioje grupėje. „Prisikėlėliai“, kaip žinoma, prisijungė prie Liberalų ir centro sąjungos (LiCS).

Skemadienį į partijos „Drąsos kelias“ narių susitikimą atvyko buvę konservatoriai Saulius Stoma ir Aurelija Stancikienė, partijos pirmininkas Jonas Varkala, buvęs socialdemokratas, Nepartinio demokratinio judėjimo pirmininkas Povilas Gylys, buvęs „Lietuvos žinių" vyriausiasis redaktorius Valdas Vasiliauskas, taip pat balsavime dėl Lietuvos nepriklausomybės susilaikęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo narys Ryšardas Maceikianiecas, Nepriklausomybės Akto signataras Algirdas Patackas, bet pati N. Venckienė susitikime nepasirodė.

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder