NATO Generalinis sekretorius pritaria E. Zingerio susirūpinimui dėl Kaliningrado srities militarizavimo

NATO Generalinis sekretorius pritaria E. Zingerio susirūpinimui dėl Kaliningrado srities militarizavimo

Šią savaitę Briuselyje įvykęs Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto posėdis, į kurį buvo pakviesti ir Europos Sąjungos valstybių narių nacionalinių parlamentų Užsienio reikalų komitetų pirmininkai, svarstė pasirengimo 2012 m. gegužės 20-21 d. Čikagoje vyksiančiam NATO Viršūnių susitikimui klausimus.

Dalyvaudamas posėdyje Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris savo pasisakyme kreipėsi į NATO Generalinį sekretorių Andersą Fogą  Rasmuseną (Anders Fogh Rasmussen) dėl Rusijos Federacijos vykdomo naujo Kaliningrado srities perginklavimo etapo, įskaitant zenitinių raketų kompleksų S-400 dislokavimą bei deklaruotus planus dislokuoti raketas „Iskander“, galinčias nešti branduolinį ginklą, ir su tuo susijusių grėsmių Kaliningrado srities kaimynystėje esančioms Aljanso valstybėms narėms bei pačiai Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijai.

Visiškai pritardamas Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareikštam susirūpinimui Generalinis sekretorius pažymėjo, jog šie Rusijos veiksmai NATO yra nesuprantami. Jo teigimu, NATO nėra Rusijos Federacijos priešas ir todėl Kaliningrado srities perginklavimui skirtas lėšas Rusija geriau panaudotų socialinėms savo piliečių reikmėms.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas taip pat atkreipė Generalinio sekretoriaus dėmesį į būtinybę užtikrinti vienodas visos NATO oro erdvės apginamumo galimybes ir sąlygas, nes, anot E. Zingerio, Rusijos karo aviacija nežinia kokių tikslų vedina nuolat pažeidžia NATO oro erdvę Baltijos valstybėse, dėl to oro policijai Šiauliuose laikas nuo laiko tenka budėti padidintos parengties sąlygomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder