Naglis Puteikis sieks Vilniaus mero posto

Naglis Puteikis sieks Vilniaus mero posto

(1)

Politinė partija "Lietuvos sąrašas" kandidatu į Vilniaus merus kelia Seimo narį Naglį Puteikį.

Apie savo ketinimus siekti Vilniaus mero posto naujienų agentūrai ELTA patvirtino pats N. Puteikis. N. Puteikis Vilniuje įvardijo dvi didžiausias problemas: privatų šilumos tiekėjų pelnymąsi iš gyventojų ir socialinį žmonių neapginamumą. Uostamiestyje gyvenęs N. Puteikis svarstė tarp dviejų galimybių - kandidatuoti į Klaipėdos ar Vilniaus merus.

"Man pasiūlė partija "Lietuvos sąrašas", kurios pirmininkas yra Darius Kuolys, ir aš pasirinkau Vilnių todėl, kad kandidatuojant Vilniuje yra lengviau pasiekti visos Lietuvos auditoriją pasakojant šitas dvi svarbiausias problemas", - sakė politikas.

N. Puteikis, pabrėžiantis kovą prieš šilumininkus, rinkimų kampanijai pasirinko šūkį "Perženkime Rubikoną ir nesuklupkime prieš Fortumą" - šios dvi įmonės yra pagrindinės žaidėjos šalies miestų šilumos ūkyje.

"Lietuvos sąrašas" kandidatus į Vilniaus miesto tarybą ir vilniečiams siūlomos programos svarbiausias idėjas pristatys ketvirtadienį rengiamoje spaudos konferencijoje. Į Vilniaus miesto savivaldybę su šia politine organizacija taip pat bandys patekti visuomenininkas Darius Kuolys, Daiva Tamošaitytė, Gediminas Storpirštis, Saulė Matulevičienė.

ELTA primena, kad pirmą kartą šalies istorijoje tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną kartu su savivaldybių tarybų rinkimais. N. Puteikis yra 11-asis pretendentas į sostinės vadovus.

Dėl Vilniaus mero posto grumsis dabartinis sostinės vadovas Artūras Zuokas, konservatorius Mykolas Majauskas, socialdemokratas Gintautas Paluckas, liberalas Remigijus Šimašius, "tvarkietis" Petras Gražulis, Tautininkų sąjungos atstovas Julius Panka, Valstiečių ir žalųjų sąjungos narė Virginija Vingrienė. Žaliųjų partija į kovą meta Indrę Kleinaitę, o Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Valdemarą Tomaševskį. Vilniaus meru norėtų būti ir savarankiškai save keliantis Jurijus Subotinas.

Tiesa, kandidatams, norintiems dalyvauti rinkimuose, dar teks surinkti atitinkamą kiekį juos remiančių piliečių parašų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder