Mirties ir gyvybės keliu bėgama ir Afganistane

Mirties ir gyvybės keliu bėgama ir Afganistane

Sausio 13 d. rytas Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) stovykloje neįprastas: spaudžiant 15 laipsnių šalčiui, o laikrodžiams Lietuvoje vos išmušus 6-ą valandą ryto prasidėjo pagarbos bėgimas, skirtas žuvusiems už Lietuvos laisvės atminti.

Į bėgimo startą, laikydamas rankoje Lietuvos Respublikos valstybinę vėliavėlę, pirmasis stojo PAG vadas pulkininkas Linas Kubilius. Jis, kartu su JAV atstove, pradėjo pagarbos maratono estafetę, kurios metu bus įveikta per 100 km. Visą sausio 13-osios dieną, įveikdami po vieną ratą vidiniu PAG stovyklos perimetru kariai ir civiliai ne tik pagerbia kovotojų už Lietuvos nepriklausomybę atminimą, bet ir solidarizuojasi su bėgimų dalyviais Vilniuje ir Klaipėdoje.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad sostinėje ir pajūryje kasmet vykstantis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ išplėtė savo geografiją net už 4000 km – tai tik įrodo kokias gražias ir tvirtas tradicijas turime, kokia vieninga tauta esame. Taip pat labai malonu, kad prie šios pagarbos ir solidarumo akcijos noriai prisideda ir kartu tarnaujantys užsienio partneriai ¬– tai tik dar kartą patvirtina, kad esame ne tik didžiulės, bet ir vieningos NATO kariuomenės dalis“, – perdavęs simbolinę estafetės vėliavėlę kitiems bėgikams starto-finišo vietoje mintis dėstė PAG vadas pulkininkas Linas Kubilius.

Per 100 km estafetės atstumą bėgdami poromis įveiks beveik 150 PAG tarnaujančių karių ir civilių. Kartu su lietuviais pagarbos ir solidarumo bėgime dalyvauja ir vienose gretose tarnaujantys bei dirbantys užsienio šalių partneriai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder