Ministrė apklausta kaip liudytoja ikiteisminiame tyrime dėl korupcijos

Ministrė apklausta kaip liudytoja ikiteisminiame tyrime dėl korupcijos

Kyšių reikalavimu įtariama sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė buvo apklausta kaip liudytoja bendrame Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime. STT dėmesį patraukė ir Šiaulių ligoninės vykdomi viešieji pirkimai.

Kaip Eltą informavo Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai metų spalį, tiriant galimas korupcines veiklas Šiaulių ligoninėje. Tyrimas šiuo metu dar nėra baigtas.

"Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamentas, o atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdyba", - Eltai sakė prokuratūros atstovė.

STT išplatintame pranešime teigiama, kad tarnyba taip pat domisi, kaip Šiaulių ligoninėje buvo vykdomi viešieji pirkimai.

"Įtariama, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai. Taip pat tiriamos aplinkybės dėl ligoninės lėšomis įsigytų ir pasisavintų įvairių brangių daiktų bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos", - skelbia STT.

Dėl šių korupcinių nusikaltimų įtarimai pareikšti ligoninės generaliniam direktoriui, strateginio valdymo direktorei ir infrastruktūros direktoriui. Tęsiant tyrimą 2015 m. lapkritį įtarimai dėl piktnaudžiavimo pareikšti vienam iš ligoninės skyriaus vedėjų. STT pareigūnai surinko duomenų, kad iš įmonių, kurios dalyvavo Šiaulių ligoninės skelbtuose viešuosiuose pirkimuose, ligoninės generalinis direktorius kaip neteisėtą atlyginimą galėjo gauti brangios medicininės įrangos, kuri buvo sumontuota direktoriaus šeimos nariui priklausančioje privačioje medicinos klinikoje.

Žiniasklaidos teigimu, R. Šalaševičiūtė galimai reikalavo kyšių iš ligoninių vadovų.

Liberalai ragina sveikatos apsaugos ministrę atsistatydinti

 

Liberalų sąjūdis ragina į korupcijos skandalą patekusiai sveikatos apsaugos ministrei Rimatei Šalaševičiūtei nedelsiant atsistatydinti.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis sako, kad penktadienį žiniasklaidai paviešinus faktus, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba vykdo tyrimą dėl galimo ministrės kyšininkavimo, R.Šalaševičiūtė turi nedelsiant trauktis iš posto nelaukdama tyrimo pabaigos.

„Sveikatos apsaugos ministrė, kuri įtariama reikalavusi kyšių, turi nedelsiant atsistatydinti. Aukščiausiojo rango politikams yra keliami patys aukščiausi reputacijos reikalavimai. Normalioje demokratinėje valstybėje žmogus, įtariamas kyšių reikalavimu, negali vadovauti ministerijai“, - sakė Liberalų sąjūdžio lyderis.

Socialdemokratai R. Šalaševičiūtę ragina atsistatydinti

 

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Skaidrumo grupė, įvertinusi partijos kolegės sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės prisipažinimą apie jos pačios duotą kyšį medicinos personalui ir, ypač, vėlesnę informaciją pasirodžiusią viešojoje erdvėje, rekomenduoja ministrei atsistatydinti iš einamų pareigų.

Apie tai praneša Lietuvos socialdemokratų partija išplatintame pranešime.

R. Šalaševičiūtė didelio dėmesio sulaukė po to, kai ketvirtadienį viešai prisipažino prieš keletą metų davusi kyšį gydytojui. Be to, penktadienį paaiškėjo, kad ministrė ne tik davė kyšį, bet ir galimai reikalavo kyšio - kyšio reikalavimu įtariama sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė buvo apklausta kaip liudytoja bendrame Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai metų spalį, tiriant galimas korupcines veiklas Šiaulių ligoninėje. Tyrimas šiuo metu dar nėra baigtas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad R. Šalaševičiūtės pareiškimus dėl galimo kyšio davimo turi įvertinti teisėsauga. Premjeras Algirdas Butkevičius šiuo metu atostogauja ir savo poziciją ketina pateikti vėliau, Eltai penktadienį sakė Ministro Pirmininko patarėja Auksė Kontrimienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder