Ministras Juozas Olekas kviečiamas į Seimą

Ministras Juozas Olekas kviečiamas į Seimą

Dėl Baltijos jūroje įvykusios "An-2" lėktuvo avarijos ir gelbėjimo operacijos eigos ketvirtadienį į Seimo plenarinį posėdį kviečiamas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Tai po trečiadienį vykusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio žurnalistams sakė NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas ir šio komiteto narė Rasa Juknevičienė.

A. Paulauskas kol kas nebuvo linkęs kalbėti apie gelbėjimo operacijos klaidas, bet pastebėjo koordinacijos trūkumą.

"Buvo koordinacijos trūkumas, per vėlai pasienis pakviestas į šitą gelbėjimo operaciją, buvo priiminėjami sprendimai tai nutraukti, tai atnaujinti paiešką, matyti, ne visiškai teisingi. Komunikacija buvo visiškai prasta, nes reikėjo artimiesiems skambinti ministrui, kad būtų reaguojama, kad būtų tęsiama šita paieška. Tai tokie mano pirminiai įspūdžiai, kas buvo, mano nuomone, padaryta negerai", - trečiadienį po NSGK posėdžio žurnalistams sakė A. Paulauskas.

Jo teigimu, NSGK ketina grįžti prie šito klausimo jau atlikus detalų tyrimą, iškvietus patį krašto apsaugos ministrą J. Oleką, kariuomenės vadą ir svarbiausia - gelbėjimo operacijos vadovą.

Seimo narė R. Juknevičienė kaip didžiausią bėdą įvardino politinio koordinavimo stoką.

Ji nesiėmė atsakyti į žurnalistų klausimą, ar ministras J. Olekas turėtų atsistatydinti. "Mes spręsime turbūt vėliau, nes dabar net neteko išgirsti paties ministro atsakymų, jo nebuvo komitete. Kol kas matau, kad nebuvo politinio koordinavimo, politinės atsakomybės. Per šitą laikotarpį negirdėjau nei atsiprašymo, nei kitų dalykų, matysime, ką ministras sakys rytoj Seimo posėdyje", - žurnalistams sakė R. Juknevičienė.

"An-2" nuolaužos antradienį aptiktos už 700 metrų nuo paskutinės vietos, kurioje orlaivį užfiksavo Švedijos dispečeriai. Pirminiais duomenimis, pilotų kūnų kabinoje nėra, todėl paieškos ir gelbėjimo operacija jūroje tebevyksta. Kazachstane viešintis Premjeras Algirdas Butkevičius nurodė atlikti išsamų aviakatastrofos tyrimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder