Ministras Donatas Jankauskas: maksimali motinystės išmoka didėtų beveik 82 litais

Ministras Donatas Jankauskas: maksimali motinystės išmoka didėtų beveik 82 litais

Seimas ketina mažinti motinystės (tėvystės) išmokų "lubų" koeficientą nuo 4 iki 3,2.

Penktadienį parlamentarai po pateikimo pritarė tokioms socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko pateiktoms Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisoms. Po pateikimo už jas balsavo 70, prieš buvo 5, susilaikė 19 Seimo narių. Jų tolesnis svarstymas planuojamas gruodžio 13 d.

Projektu siūloma nustatyti, kad maksimalus kompensuojamasis uždarbis ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpoms apskaičiuoti negali viršyti teisės į atitinkamą pašalpą atsiradimo mėnesį galiojusių Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 3,2 (galiojančiame įstatyme - keturių) dydžių sumos.

Pasak D. Jankausko, kitais metais nuo 1170 iki 1488 litų padidinus draudžiamąsias pajamas, maksimalios motinystės išmokos padidėtų beveik 82 litais. "Maksimali riba padidėtų nuo 4680 Lt, kaip yra dabar, iki 4761 Lt, tai yra beveik 82 Lt", - teigė ministras. Minimalios išmokos didėtų nuo 390 Lt iki 496 Lt.

"Sunkmetis nesibaigė, yra daug problemų, bet vaikai ir mamos tikrai nebus nuskriausti", - tikino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Vincė Vaidevutė Margevičienė.

Tačiau opozicijos atstovų tai neįtikino. "Darbiečiai" ir socialdemokratai tvirtino, kad tokios įstatymo pataisos neskatins gimstamumo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder