Ministras Dainius Kreivys raginamas atsistatydinti

Ministras Dainius Kreivys raginamas atsistatydinti

Paaiškėjus melagingiems ūkio ministro Dainiaus Kreivio pareiškimams, esą jis, būdamas ministru, niekad nėra naudojęsis tarnybine padėtimi, kad kaip nors padėtų įmonėms, kurioms kažkada vadovavo ar jose dirbo, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis mano, kad ministras D. Kreivys privalo prisiimti atsakomybę ir kuo skubiau atsistatydinti arba būti atstatydintas.

Pasak parlamentaro, šių metų pradžioje ne tik pats ministras yra tvirtinęs, kad niekad nėra padėjęs su juo kaip nors susijusioms įmonėms, esąs tvirtai tuo įsitikinęs teigė ir Premjeras Andrius Kubilius.

"Tačiau šiandien viename dienraštyje pasirodė informacija, kad pernai ministro mamos Florentinos Kreivienės valdoma bendrovė "Specializuota komplektavimo valdyba" (SKV), kurios valdybos nariu anksčiau buvo pats D. Kreivys, su partneriais laimėjo du konkursus Vilniaus mokyklų pastatams renovuoti, o milijoninių lėšų skyrimą šiai įmonei savo parašu patvirtino pats ministras D. Kreivys", - sako V. Mazuronis.

Jo nuomone, po to, kai praėjusių metų rugsėjo 14 dieną ūkio ministras D. Kreivys pasirašė įsakymą, patvirtinantį Europos lėšų skyrimą jo motinos valdomai įmonei SKV, kitą parašą ministras turėtų padėti po savo atsistatydinimo pareiškimu.

"Ministras, kuris savo parašu paskyrė lėšas savo motinos vadovaujamai įmonei ir kuriai ir jis pats yra vadovavęs, o vėliau visai Lietuvai viešai teigęs, jog niekada gyvenime nėra padėjęs ar skyręs lėšų savo įmonėms, toliau eiti ministro pareigų negali ir turi nedelsiant atsistatydinti arba būti atstatydintas. Sunku tikėtis, jog tuo pasirūpins pats Premjeras A. Kubilius, mat jis neseniai teigė žinąs ir esąs užtikrintas, kad D. Kreivys niekad nėra to daręs. Todėl manau, kad siūlymą ūkio ministrui D. Kreiviui pasitraukti iš posto turėtų pateikti Prezidentė Dalia Grybauskaitė", - teigė Seimo narys V. Mazuronis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder