Mindaugas Lingė: Lietuva kartu su Europos ir NATO šalimis yra pasirengusi bet kokiomis priemonėmis kovoti su terorizmu

Mindaugas Lingė: Lietuva kartu su Europos ir NATO šalimis yra pasirengusi bet kokiomis priemonėmis kovoti su terorizmu

Lietuva kartu su Europos ir NATO valstybėmis bet kokiomis priemonėmis kovos su terorizmu, sako Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė, ir pabrėžia būtinybę ieškoti naujų priemonių, kad nepasikartotų panašūs tragiški įvykiai kaip praėjusią savaitę Paryžiuje.

"Šis brutalus išpuolis negali būti kitaip vertinamas kaip sunkiai protu suvokiamu teroristiniu aktu prieš laisvą šalį, jo žmones ir vieną esminių demokratinių vertybių - laisvą žodį. Ir smurtas, ir prievarta niekuomet nenutildys laisvo žodžio ir nesutryps demokratinių vertybių", - antradienį interviu "Žinių radijui" sakė šalies vadovės atstovas, vertindamas pasaulį sukrėtusį kruviną išpuolį satyrinio laikraščio "Charlie Hebdo" redakcijoje.

Pasak jo, tai Prezidentė pabrėžė išreikšdama savo ir Lietuvos vardu solidarumą kartu su visa Prancūzija, ir Lietuva, kaip valstybė, yra kartu su kitomis Europos ir NATO šalimis pasirengusi bet kokiomis priemonėmis kovoti su terorizmu.

"Būtina kovoti su ekstremistinėmis ideologijomis, pakirsti terorizmo finansavimą ir ieškoti, be abejo, pačių įvairiausių naujų priemonių, kad tokie aktai nepasikartotų", - kalbėjo M. Lingė.

ELTA primena, jog, praėjusią savaitę Prancūzijos sostinėje ir jos apylinkėse buvo nužudyta 17 žmonių. Per islamistų išpuolį žuvo 10 satyrinio savaitraščio "Charlie Hebdo" darbuotojų, 3 policininkai ir 4 žmonės maisto produktų parduotuvėje.

Sekmadienį Prancūzijoje buvo surengtos eitynės prieš terorizmą. Šioje akcijoje dalyvavo 3,7 milijono žmonių, tarp jų ir Prancūzijos prezidentas Fransua Olandas (Francois Hollande).

Eitynėse taip pat dalyvavo buvęs šalies vadovas Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy), Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Belgijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos premjerai ir 50 kitų valstybių delegacijų vadovai. Kvietimą priėmė ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu (Benjamin Netanyahu) bei Palestinos lyderis Mahmudas Abasas (Mahmoud Abbas).

Lietuvai atstovavo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder