Mindaugas Lingė: keičiantis prezidentams strateginė linija tarp JAV ir Lietuvos išlieka ta pati

Mindaugas Lingė: keičiantis prezidentams strateginė linija tarp JAV ir Lietuvos išlieka ta pati

Nepaisant to, kas taps naujuoju Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu, tikimasi, kad strateginės partnerystės linija su Lietuva išliks, sako Prezidentės vyriausiasis patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė.

Pasak šalies vadovės patarėjo, nesvarbu, ką pasirinks Amerikos žmonės - Respublikonų partijos kandidatą Donaldą Trampą (Donald Trump) ar Demokratų partijos kandidatę Hilari Klinton (Hillary Clinton) - jų pasirinkimas bus gerbiamas, o Lietuva, kaip valstybė, dirbs su tuo prezidentu, kuris bus išrinktas.

"Yra tikėjimas ir lūkestis mūsų interesų saugumo, gynybos stiprinimo klausimuose, strateginės partnerystės klausimuose, kad tos linijos išliktų. Jungtinės Amerikos Valstijos visada laikėsi tų vertybių nuostatų, jos niekad nepripažino ir mūsų okupacijos. Tai yra tos linijos, ir keičiantis įvairiems prezidentams strateginė linija išlieka ta pati ir, be abejonės, tikime, kad taip ir bus ateityje, kas bebūtų tos šalies prezidentas", - antradienį interviu "Žinių radijui" sakė M. Lingė.

Kalbėdamas apie nuogąstavimus dėl naujosios JAV valdžios, M. Lingė teigė, kad nerimo yra visur, įskaitant ir Lietuvą, kur po Seimo rinkimų taip pat yra įvairių baimių.

Antradienį Jungtinės Amerikos Valstijos renka 45-ąjį prezidentą. Likus kelioms valandoms iki prezidento rinkimų pradžios, skirtumas pagal populiarumą tarp D. Trampo ir H. Klinton išlieka labai nedidelis - 4 procentiniai punktai, praneša "The Telegraph".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder