Mečislovas Zasčiurinskas: pataikavimas JAV svarbiau už Lietuvoje skurstančius žmones

Mečislovas Zasčiurinskas: pataikavimas JAV svarbiau už Lietuvoje skurstančius žmones

Seimo Darbo frakcijos narys Mečislovas Zasčiurinskas piktinasi, kad valdančioji dauguma rūpinasi ne jautriausiais visuomenės sluoksniais, o NATO misijomis Afganistane, ir tuo metu, kai kitos šalys savo misijas Afganistane baigia.

"Valdančioji konservatorių, liberalų ir "prisikėlėlių" koalicija, pritariant valstiečiams, mažina socialines išmokas ir dievagojasi, kad viskas yra daroma valstybės labui. Kyla klausimas, kokios valstybės labui priimami Vyriausybės sprendimai iš biudžeto skirti 130 milijonų litų didėjančioms NATO misijos Afganistane išlaidoms padengti?", - retoriškai klausia parlamentaras.

Seimo narys M. Zasčiurinskas mano, kad tokie valdančiųjų režimo sprendimai prasilenkia su šio meto realijomis. "Olandija jau išvedė savo karius iš Afganistano. Misiją Afganistane ketina baigti Kanada, Belgija, karius taip pat ketina išvesti Danija, Lenkija. Lietuva elgiasi priešingai, atima pajamas iš pensininkų, mamyčių, vaikų ir bedarbių, bet atranda milijonus karinėms misijoms", - piktinasi M. Zasčiurinskas.

Seimo nario nuomone, reikia atsakingai ir strategiškai žiūrėti į tarptautinį bendradarbiavimą karinėse misijose. Ir prioritetas turi būti tik vienas - Lietuva. "Atimti iš žmogaus lazdą, ir ją dovanoti dėl naftos išteklių perėmimo kovojančiai turtingiausiai pasaulio valstybei? Valdančiųjų režimui jau pats laikas atsisukti (veidu) į Lietuvos valstybės žmogų, o ne ginti kitų valstybių interesus už tūkstančius kilometrų", - pabrėžia A. Zasčiurinskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder