Maskvos arbitražo teismas pradėjo nagrinėti Vladimiro Antonovo bylą prieš Lietuvą

Maskvos arbitražo teismas pradėjo nagrinėti Vladimiro Antonovo bylą prieš Lietuvą

Ketvirtadienį Maskvos arbitražo teismas pradėjo nagrinėti bankrutavusio "Snoro" banko akcininko Vladimiro Antonovo ieškinį prieš Lietuvą, praneša naujienų agentūra "RIA Novosti".

Pasak jos, į parengiamąjį posėdį Lietuvos atstovas neatvyko, o V. Antonovas jame dalyvavo.

Teismo salėje taip pat buvo Lietuvos visuomeninės organizacijos, ginančios "Snoro" banko indėlininkų interesus, atstovų. Jie paprašė leisti jiems dalyvauti procese kaip tretiesiems asmenims. Jų nuomone, bylos nagrinėjimas gali turėti įtakos bankrutavusios kredito įstaigos indėlininkų teisėms ir interesams.

Teismas kol kas nesvarstė gautų prašymų ir atidėjo posėdžius iki spalio 24 d.

Lietuvos teisingumo ministerija nusiuntė Maskvos arbitražo teismui pareiškimą, kuriame nurodoma, kad kilęs ginčas turi būti sprendžiamas Lietuvoje. Lietuva taip pat ketina pasinaudoti tarptautinės teisės garantuojamu imunitetu nuo Rusijos teismų jurisdikcijos.

V. Antonovas prieš Lietuvą inicijavo daugiau kaip 550 mln. eurų ieškinį už patirtą turtinę ir verslo reputacijai padarytą žalą.

Kartu su pareiškimu Teisingumo ministerija Maskvai grąžino ir Maskvos miesto arbitražo teismo nutarties kopiją bei informavo Rusiją, kad šie procesiniai dokumentai buvo atsiųsti nesilaikant teisės aktų nustatytos tvarkos.

"Pareiškime taip pat priminta, kad bylai taikytina Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Rusijos Federacijos Vyriausybės sutartis dėl investicijų skatinimo ir abipusės apsaugos, kurioje numatyta, kad tarp ieškovo ir atsakovo yra sudarytas arbitražinis susitarimas, todėl visi ginčai dėl investicijų turi būti sprendžiami Tarptautiniame prekybos rūmų Arbitražiniame teisme, o ieškovas pasinaudojo šia galimybe pateikdamas pranešimą siūlydamas sudaryti Arbitražinį susitarimą. Tai užkerta kelią ieškinio nagrinėjimui Maskvos miesto arbitražo teisme", - rašoma Teisingumo ministerijos išplatintame pranešime. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder