LSDP pirmininku perrinktas Algirdas Butkevičius

LSDP pirmininku perrinktas Algirdas Butkevičius

Šeštadienį į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) XXX suvažiavimą susirinkę delegatai pirmininku dar vienai dvejų metų kadencijai perrinko Algirdą Butkevičių.

Kandidatuoti į partijos pirmininko postą atsisakė Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė bei Seimo narys Juozas Olekas. Politikai savo sprendimą motyvavo tuo, jog dabartinis partijos vadovas įrodė, kad puikiai sugeba vadovauti vienai didžiausių ir seniausių partijų Lietuvoje. Tą esą įrodo ir geri rinkimų į savivaldybių tarybas rezultatai.

Pats partijos lyderis A. Butkevičius teigė, kad partijoje yra nemažai žmonių, stiprių kandidatų ir jo konkurentų, kurie galėtų vadovauti organizacijai. Žiniasklaidos atstovų paklaustas, kuo jis pranašesnis už kitus kandidatus, A. Butkevičius juokavo esąs aukščiausias ūgiu.

Partijos vadovą slaptu balsavimu rinko 589 delegatai. Remiantis partijos statutu, esant net ir vieninteliam kandidatui, vadovo rinkimai privalo vykti slaptu balsavimu. Už A. Butkevičių balsavo 541 delegatas, prieš buvo 45, 3 biuleteniai buvo negaliojantys.

Po rinkimų partijos vadovas žadėjo dar labiau sutelkti bičiulius darbui.

"Stengsiuosi, kad partija dirbtų dar vieningiau. Stiprinsime pozicijas trijuose didžiuosiuose miestuose. Nėra jokių abejonių, mes laimėsim Seimo rinkimus. Teiksime rimtus pasiūlymus, nes turime ateities Lietuvos viziją. Eisim su naujom idėjom, kalbėsim apie realybę, o ne apie utopijas", - Socialdemokratų partijos pranešime spaudai cituojamas LSDP pirmininkas A. Butkevičius.

LSDP pirmininko pavaduotojais tapo Vytenis Povilas Andriukaitis, Zigmantas Balčytis, Vilija Blinkevičiūtė, Valerijus Makūnas, Ričardas Malinauskas, Juozas Olekas, Justas Pankauskas, Giedrė Purvaneckienė, Algirdas Sysas, Birutė Vėsaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder