LRT šaltinis: STT turėjo informacijos, kad Vydas Gedvilas protegavo partietį

LRT šaltinis: STT turėjo informacijos, kad Vydas Gedvilas protegavo partietį

LRT Televizijos laidos „Dėmesio centre“ šaltinio teigimu, Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymoje rašoma, kad Prezidentei netikęs kandidatas į švietimo ministrus „darbietis“ Vydas Gedvilas „protegavo“ savo partiečio Gintaro Furmanavičiaus ir nepartinio Edžio Urbanavičius kandidatūras į Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovo pareigas.

KKSD vadovu vėliau buvo paskirtas E. Urbanavičius.

V. Gedvilas laidoje „Dėmesio centre“ teigė, kad yra kalbėjęsis su sporto bendruomenės atstovais apie kandidatūras, tačiau asmenų neprotegavo.

Premjeras Algirdas Butkevičius laidoje teigė, kad pats atmetė G. Furmanavičiaus kandidatūrą ir pasirinko antruoju kandidatu siūlytą E. Urbanavičių. Jis taip pat paneigė galimą protegavimą ir teigė, kad politikai turi teisę išsakyti savo nuomonę apie kandidatus.

„Dėmesio centre“ šaltinių teigimu, pažymoje taip pat rašoma, kad Lietuvos krepšinio federacija apmokėjo V. Gedvilo nakvynę viešbutyje. Šis teigia, kad daugybę kartų yra dalyvavęs trenerių seminaruose. 

Daugiau jokio turinio, šaltinių teigimu, STT pažymoje nėra.

V. Gedvilas kalbėdamas laidoje ėmė piktintis, kad jis, būdamas Seimo Pirmininko pirmuoju pavaduotoju, nežino pažymos turinio, tačiau ją gavo žurnalistai. Politikas teigė ketinantis pasidomėti, kaip tai atsitiko.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder