Loreta Graužinienė Juozo Oleko vietoje jau būtų atsistatydinusi

Loreta Graužinienė Juozo Oleko vietoje jau būtų atsistatydinusi

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad krašto apsaugos ministro Juozo Oleko vietoje jau būtų atsistatydinusi, ir pabrėžia politinę atsakomybę dėl Baltijos jūroje nuskendusio "An-2" orlaivio paieškos ir gelbėjimo operacijos.

"Aš jau būčiau atsistatydinusi", - trečiadienio rytą interviu "Žinių radijui" sakė Seimo vadovė.

Ministras J. Olekas sulaukė kritikos dėl Baltijos jūroje nuskendusio lėktuvo "An-2" paieškos ir gelbėjimo operacijos. Seime inicijuojama interpeliacija krašto apsaugos ministrui, jos tekstas jau suderintas, reikalingas parašų skaičius surinktas. L. Graužinienė neslėpė interpeliaciją palaikysianti.

"Aš visada sakiau, kad politinė atsakomybė šiuo atveju turi būti, nes klaidų buvo padaryta daug, ir politinę atsakomybę prisiimdavo politikai (ir ne tik politikai, pavyzdžiui, ir policijos komisarai). Jie irgi buvo lyg ir niekuo dėti, bet jie jautė atsakomybę ir taip pademonstravo savo politinę brandą ir atsakomybės jausmą. Ir dabar labai keista Lietuvos žmonėms matyti, kada tikrai buvo toks rezonansinis dalykas, daug klaidų, ir politikai sako "ne, aš, kaip ministras, ne prie ko, čia turi dirbti žmonės, kurie atsakingi". Taip nėra, kad ministras "ne prie ko". Tada kyla klausimas, kam tas ministras, nes visi dirba savo darbą - ir kariuomenės vadas, ir kiti. Tai juk tam ir yra vadovai, kurie turi koordinuoti ir žiūrėti, kad viskas funkcionuotų taip, kaip priklauso funkcionuoti", - teigė L. Graužinienė.

"An-2" gelbėjimo ir paieškos operacijoje Seimo Pirmininkei kyla daug neaiškumų - esą visiškai nekalbama apie priežastis, kodėl įvyko tragedija. Seimo vadovė tikisi, kad į tai bus atsakyta iškėlus lėktuvą.

Pasak parlamento vadovės, šiuo metu kalbama tik apie nelaimės padarinius, o esą reikia pradėti nuo priežasčių. L. Graužinienė taip pat teigė netikinti, kad 8 val. Baltijos jūroje plūduriavo ruonis.

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas J. Olekas nesiėmė vertinti jam inicijuotos interpeliacijos.

"Palaukime, kai įregistruos, tada galėsiu vertinti, tada atsakysiu į tuos klausimus, kurie iškelti", - antradienį sakė jis žurnalistams.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad dėl "An-2" tragedijos "nereiktų kapoti ministrų galvų".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder