Loreta Graužinienė išbarė konservatorius dėl Vytauto Gapšio

Loreta Graužinienė išbarė konservatorius dėl Vytauto Gapšio

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė išbarė konservatorius vilkinant apkaltos procedūros "darbiečiui" Vytautui Gapšiui svarstymą.

"Opozicija ir, pirmiausia, konservatorių frakcija ir Andrius Kubilius, opozicijos lyderis, net kvietė neeilinę sesiją dėl to (V. Gapšio apkaltos procedūros, - ELTA), o dabar patys kelintą savaitę stabdo šio klausimo svarstymą Seime. (...) Susidaro tokia nuomonė, kad specialiai tempiamas laikas, kad jie galėtų kiekvieną kartą pakalbėti apie tai, bet kažkodėl nepabaigti, nepriimti procedūros sprendimo, todėl jų elgesys yra tikrai nesuprantamas, nes mes pasiruošę balsuoti ir pateikti klausimą svarstyti Konstituciniam Teismui", - sakė L. Graužinienė trečiadienį interviu "Žinių radijui".

Seimas antradienį nukėlė į ketvirtadienį apkaltos procedūros Vytautui Gapšiui svarstymą, kadangi posėdyje dėl komandiruotės nedalyvavo klausimą turėjęs pristatyti konservatorius Andrius Kubilius.

Antradienį Seimas ketino spręsti, ar pradėti apkaltos procedūrą Seimo nariui "darbiečiui" V. Gapšiui dėl jo vaidmens apgaulingai tvarkant Darbo partijos buhalteriją.

Nutarus pradėti apkaltos procedūrą, Seimas pirmiausiai ketina kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) išvados, ar "Seimo nario Vytauto Gapšio veiksmai prieštarauja Konstitucijai ir ar jis gali eiti Seimo nario pareigas po to, kai jo atžvilgiu įsiteisėjo apkaltinamasis teismo nuosprendis".

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu V. Gapšys pripažintas kaltu dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo 2005-2006 metais, tuo tarpu "darbietis" Seimo nariu tapo 2008 metais. Teismas V. Gapšiui skyrė 3,6 tūkst. eurų baudą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder