Loreta Graužinienė apie Andrių Kubilių: jeigu jau rašo, tai gal meilės laiškus rašytų

Loreta Graužinienė apie Andrių Kubilių: jeigu jau rašo, tai gal meilės laiškus rašytų

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė sako neleisianti parlamento įpinti į rinkimų kovas, todėl neketina inicijuoti Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus siūlomo parlamentinio tyrimo dėl Darbo partijos rinkimų finansavimo.

"Jis parašė du laiškus man ir aš prašiau daugiau nerašyti laiškų man šiemet. Norėtųsi, jeigu jau rašo, tai gal meilės laiškus rašytų. Bet jeigu rimtai, tikrai neleisiu parlamento įpinti į rinkimų kovas. Yra rinkimai, kandidatai turi varžytis programomis ir diskutuoti su žmonėmis. Partijų pirmininkai, tarp jų ir gerbiamas A. Kubilius, turi kitaip organizuoti rinkimų kampaniją. Mes žinome, kad jie visada rinkimų metu turi susirasti kažkokį priešą, su kuriuo kovoja. Tai man labai keista, kodėl tas priešas nėra, pavyzdžiui, Artūras Zuokas, kaip konkurentas, o kažkodėl jis man laiškus rašo. Tikrai parlamentas neįsivels į šitą rinkimų žaidimą, nes parlamentas turi visiškai kitą funkciją konstitucinės sandaros dalyje, ir šito tikrai neleisiu daryti", - trečiadienį Seime žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Parlamento vadovė siūlo A. Kubiliui dėl rūpimų klausimų kreiptis į atsakingas institucijas.

"Civilizuotoje demokratinėje valstybėje įstatymu yra suteiktos visos galios: Vyriausiajai rinkimų komisijai, Valstybės mokesčių inspekcijai, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai, Valstybės saugumo departamentui. Ir, kiek aš žinau, jos rinkimų metu koordinuoja šitą darbą ir atlieka visus veiksmus. Jeigu bus kažkokių netinkamų aukų ar veiksmų, aš tikrai tikiu, kad tos struktūros atliks savo darbą ir sureaguos", - mano L. Graužinienė.

Jeigu opozicijos lyderis rūpinasi atskirų šeimų biudžetu, tai jis, kaip pataria Seimo Pirmininkė, turi kreiptis "į tą šeimą, į žmoną ar į vyrą, jeigu jam kažkas kelia labai didelį rūpestį, kad jie galbūt neturės iš ko duonos nusipirkti".

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime seniūnas, Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius jau du kartus kreipėsi į Seimo Pirmininkę L. Graužinienę dėl Darbo partijos rinkimų kampanijos finansavimo.

Politikas siūlo atlikti parlamentinį tyrimą šiuo klausimu. A. Kubilius atkreipia dėmesį į tai, kad kai kurie Darbo partijos atstovai didžiulėmis dešimttūkstantinėmis sumomis finansuoja savo rinkimų kampanijas, remia partijos veiklą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder