LLRA: Jaroslavas Neverovičius vėl gali būti teikiamas energetikos ministru

LLRA: Jaroslavas Neverovičius vėl gali būti teikiamas energetikos ministru

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) neatmeta galimybės pakartotinai teikti Jaroslavo Neverovičiaus kandidatūrą į energetikos ministro pareigas. LLRA taip pat įtaria tam tikras "korumpuotas interesų grupes" siekiant pašalinti ar bandant neleisti "nepriekaištingą reputaciją turintiems LLRA atstovams eiti pareigas".

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Spaudos tarnyba pareiškė, kad J. Neverovičiaus atleidimo klausimas dar nėra galutinai išspręstas ir iki rugpjūčio 25 d. dar gali būti nuspręsta kitaip. "LLRA yra solidi politinė partija ir yra laikoma viena iš patikimiausių partnerių Lietuvos valdančiojoje koalicijoje, kuri visada laikosi koalicijos įsipareigojimų ir visada balsuoja pagal iš anksto pasiektus koalicijos susitarimus", - pažymima pareiškime.

LLRA primena 2012 m. lapkričio mėnesį pasirašytą koalicijos sutartį, kuri numato, jog LLRA turi teisę paskirti energetikos ministrą, energetikos viceministrą, švietimo, žemės ūkio ir susisiekimo viceministrus.

"Niekas neturi teisės keisti koalicijos sutarties: nei prezidentas, nei valdančiąją koaliciją sudarančių partijų (netgi didžiausios partijos) lyderiai - tai gali padaryti tik koalicijos politinė taryba. Niekas taip pat neturi teisės vertinti (ypač neobjektyviai) kitų partijų teikiamų kandidatų. Kandidatų vertinimas yra juos teikiančios partijos pagrindinių organų prerogatyva. Šių taisyklių nepaisymas ir pažeidimas gali būti laikomas Europos politinės kultūros pažeidimu ar netgi jos stoka", - sakoma LLRA išplatintame pareiškime.

Anot pareiškimo, "LLRA atstovai Vyriausybėje - ministrai, viceministrai - yra aukštos kompetencijos asmenys, tai ne kartą patvirtino ir specialistai". Todėl Lietuvos lenkų rinkimų akcija, teigia, kad nebuvo ir nėra jokio pagrindo - nei teisinio, nei kito, "kvestionuoti parlamentinės partijos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos teisės į pareigas skirti asmenis, kurie pelnė partijos pagrindinių organų pasitikėjimą".

"Visuotinai pripažįstama, kad LLRA dirba laikydamasi sąžiningumo principo, jos nariai niekados nepiktnaudžiavo savo padėtimi, nebuvo įsivėlę į jokį korupcinį skandalą. Tenka tuo tarpu apgailestauti, kad korupciniai skandalai yra gana dažnas mūsų šalies politinės scenos reiškinys", - teigia LLRA.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija neatmeta galimybės, kad "tam tikra interesų grupė, susijusi su konservatorių partijos atstovais, taip pat galėjo būti suinteresuota LLRA atstovų, nesusijusių jokiais ryšiais su verslu ir turinčių nepriekaištingą reputaciją, pašalinimu ar bandymais neleisti jiems eiti pareigų". "Šiandien sunku vienareikšmiškai teigti, kas buvo pagrindinė išpuolių prieš energetikos viceministrę Renatą Cytacką priežastis: ar minėta politinės kultūros stoka, ar korumpuotų grupuočių interesai", - sakoma LLRA pareiškime.

"Partija ketina toliau sąžiningai dirbti kiekvieno mūsų šalies piliečio labui. Neatmestina galimybė, kad po rugpjūčio 25 d. šalies premjeras, pasiekęs susitarimą su LLRA, pakartotinai teiks Jaroslavo Neverovičiaus kandidatūrą į energetikos ministro pareigas", - praneša LLRA spaudos biuras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder