Lietuvos Respublikai prisiekė Izabela Tobias

Lietuvos Respublikai prisiekė Izabela Tobias

Čiuožėja Izabela Tobias (Isabella Tobias) - jau oficialiai Lietuvos pilietė. Lietuvos garbę Sočio olimpinėse žaidynėse ginsianti I. Tobias ketvirtadienį Prezidentūroje lietuviškai ištarė priesaiką ją priėmusiam vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui bei šalies Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Prezidentė apie pilietybės suteikimą I. Tobias teigė, jog ji ir jos partneris Deividas Stagniūnas - Lietuvos olimpinės viltys, kurių pasirodymą sulaikę kvapą žiūrės tūkstančiai šalies sporto gerbėjų.

Kita vertus, D. Grybauskaitė pabrėžė, kad pilietybė - tai ne tik teisės, bet ir pareigos. Tai kartu ir įsipareigojimas prisiimti atsakomybę už valstybę, ištikimybė šalies žmonėms, vertybėms ir tradicijoms.

Vadovaujantis Konstitucija, Pilietybės įstatymu ir atsižvelgus į Pilietybės reikalų komisijos siūlymą, pilietybė išimties tvarka I. Tobias buvo suteikta praėjusią savaitę. Prezidentė D. Grybauskaitė Lietuvos Respublikos pilietybę išimties tvarka suteikė pirmą kartą.

Prezidentė atsižvelgė ir į tai, kad sportininkė I. Tobias trejus su puse metų treniruojasi poroje su Lietuvos piliečiu D. Stagniūnu, taip pat mokosi lietuvių kalbos, yra išlaikiusi lietuvių kalbos egzaminą, dalyvauja JAV lietuvių bendruomenės gyvenime.

Šokėjų pora I. Tobias ir D. Stagniūnas jau yra iškovoję teisę dalyvauti 2014 metų žiemos olimpinėse žaidynėse. Sportininkų pora patenka į pajėgiausių Europos žemyno ledo čiuožėjų dešimtuką ir pasaulio penkioliktuką ir yra vieninteliai Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovai, turintys teisę atstovauti Lietuvai olimpiadoje.

D. Stagniūnas neteko galimybės 2010 metais dalyvauti Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse, kai Prezidentė D. Grybauskaitė išimties tvarka Lietuvos pilietybės nesuteikė jo buvusiai partnerei amerikietei Katerinai Kopeli (Katherine Copely)

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder