Lietuvos kariuomenė už 719900 litų įsigijo šešis automobilius "Škoda Superb"

Lietuvos kariuomenė už 719900 litų įsigijo šešis automobilius "Škoda Superb"

Lietuvos kariuomenė įsigijo šešis lengvuosius automobilius „Škoda Superb“ markės automobilius su specialiąja įranga, kurie bus skirti Karo policijai pavestoms užduotims ir funkcijoms vykdyti.

Tokią automobilių įsigijimo sutartį Lietuvos kariuomenė rugsėjo 6 d. pasirašė su UAB „Baltieva“. Bendra sutarties vertė - 719,9 tūkst litų.

Su naujaisiais automobiliais Karo policija užtikrins karinio transporto eismo saugumą, lydės ir saugos užsienio valstybių karinį transportą, vykdys svarbių asmenų ir delegacijų palydą, kitas operatyvaus veikimo reikalaujančias užduotis.

Karo policijai taip pat pavesta saugoti karines teritorijas, palaikyti tvarką ir drausmę kariniuose vienetuose, vykdyti visų transporto priemonių eismo saugumo užtikrinimą karinėse teritorijose, o karinio transporto ir už jų ribų. Karo policijos kariai taip užtikrina nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją, dalyvauja juos atskleidžiant ir tiriant, atlieka įtariamųjų, kaltinamųjų ar dingusių be žinios karių paiešką, kitas užduotis.

Pavestoms užduotims atlikti Karo policija taip pat naudoja šarvuotus visureigius HMMWV, „Land Rover“, „Mitsubishi“, mikroautobusus „Peugeot“, WV, „Mercedes Benz“, „ Ford“, lengvuosius automobilius „Škoda Octavia“, WV „Caddy“, kt, rašoma pranešime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder