Lietuvoje sumažėjo optimistų

Lietuvoje sumažėjo optimistų

Kad Lietuvoje reikalai iš esmės krypsta į gerąją pusę mano beveik 33 proc. Lietuvos gyventojų, kad jie blogėja - 65 proc. Per mėnesį optimistiškai vertinančių padėtį šalyje sumažėjo, rodo naujausias visuomenės nuomonės tyrimas.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu lapkričio 20-gruodžio 4 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, gruodžio pradžioje trečdalis (33 proc.) apklaustų 15 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų atsakė, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, du trečdaliai (65 proc.) apklaustųjų manė, kad reikalai šalyje blogėja. 2 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su lapkričio pradžioje vykusia apklausa 5 procentiniais punktais sumažėjo optimistiškai vertinančių padėtį šalyje. Šiuo metu manančių, kad reikalai šalyje blogėja, yra dvigubai daugiau nei tų, kurie mano, kad padėtis gerėja. Tokie patys gyventojų atsakymai buvo ir prieš metus - 2014 metų gruodį.

Pasak sociologų, kaip ir anksčiau, didesni optimistai yra jaunimas iki 30 metų (51 proc. mano, kad reikalai šalyje gerėja), didmiesčių gyventojai (40 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (44 proc.) bei gaunantys didžiausias šeimos mėnesio pajamas - per 800 eurų (22 proc.), vadovai (50 proc.) bei studentai ir moksleiviai (57 proc.).

Labiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (76 proc. mano, kad reikalai blogėja), gyvenantys kaime (71 proc.), respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu (69 proc.) bei su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 450 eurų per mėnesį (80 proc.), pensininkai (78 proc.), darbininkai ir ūkininkai (72 proc.), lenkų (77 proc.) bei rusų (73 proc.) tautybių gyventojai.

Kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu gerėja dažniau nurodė Liberalų sąjūdžio (48 proc.) šalininkai. Tuo tarpu labiausiai padėtimi šalyje nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (91 proc. iš jų mano, kad reikalai blogėja), partijos Tvarka ir teisingumas (81 proc.) ir Darbo partijos (75 proc.) rinkėjai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder