Lietuvoje lankysis ES vyriausioji įgaliotinė Federika Mogerini

Lietuvoje lankysis ES vyriausioji įgaliotinė Federika Mogerini

Liepos 2 d. Lietuvoje lankysis Europos Sąjungos (ES) vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai, Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotoja Federika Mogerini (Federica Mogherini).

Pirmą kartą Lietuvoje besilankanti ES vyriausioji įgaliotinė, EK pirmininko pavaduotoja vizito metu aptars ES kaimynystės politikos, Rytų partnerystės, ES santykių su Rusija, situacijos Ukrainoje temas ir kitas užsienio politikos aktualijas.

F. Mogerini susitiks su Prezidente Dalia Grybauskaite, Seimo Pirmininke Loreta Graužiniene, krašto apsaugos ministru Juozu Oleku, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, Seimo Europos reikalų, Užsienio reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos reikalų komitetų nariais.

ES vyriausioji įgaliotinė, EK pirmininko pavaduotoja - ypatinga viešnia šių metų Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų metiniame susitikime, kuriame ji sakys kalbą. F. Mogerini taip pat dalyvaus EK atstovybės Lietuvoje organizuojamoje diskusijoje su nevyriausybinių organizacijų atstovais, ekonomikos, užsienio ir saugumo politikos ekspertais.

Pasak Prezidentės patarėjo užsienio politikos klausimais Renaldo Vaisbrodo, su ES diplomatijos vadove Prezidentė aptars daug aktualių klausimų.

"Šalies vadovė su F. Mogerini neabejotinai kalbės apie situaciją Ukrainoje ir Minsko paliaubų įgyvendinimo spragas, ir sudėtingą situaciją šioje šalyje. Taip pat bus kalbamasi apie ES strategijos peržiūrą- prieš 12 metų priimta Europos Saugumo strategija neatitinka dabarties realijų, toje strategijoje Rusijos Federacija įvardijama kaip partnerė. Dabartiniame etape mes matome, kokias grėsmes Rusijos veiksmai Ukrainoje viso kontinento saugumui ir stabilumui, todėl ši tema bus labai aktuali pokalbiuose su F. Mogerini", - "Žinių radijui" sakė D. Grybauskaitės atstovas.

Per susitikimą taip pat bus pasidalinta mintimis apie Rytų partnerystės programos perspektyvą ir šios programos svarbą Lietuvai kaip Gruzijos, Ukrainos ir Moldovos rėmėjai. Su aukšto rango viešnia D. Grybauskaitė aptars situaciją Artimuosiuose Rytuose - F. Mogerini į Vilnių atvyks, grįžusi iš derybų dėl branduolinės programos Irane.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder