Lietuvoje gamtą pradeda saugoti reindžeriai

Lietuvoje gamtą pradeda saugoti reindžeriai

Saugomas teritorijas Lietuvoje prižiūrės specialistas, vadinamas reindžeriu. Gerai išmanančio aplinkos apsaugos įstatymus specialisto tikslas – užkirsti kelią galimiems pažeidimams. Tačiau kol kas ši dėja išbandoma tik keliose saugomose teritorijose, praneša „Panorama“.

Saugomų teritorijų reindžeriu vadinamas regioninio parko pareigūnas sako susitinkantis su žmonėmis, aiškinantis jiems teises ir pareigas, patariantis, kur kreiptis, taip jis užkerta kelią galimiems pažeidimams.

„Mažiau nubaudžiam, bet tai nėra rodiklis mūsų darbo. Žmonės noriau bendrauja su mumis, man pradėjus dirbti regionimame parke buvo didelė konfrontacija su vietos gyventojais, dabar kontaktas žymiai artimiesnis“, – įsitikinęs Krekenavos regioninio parko vyriausiasis specialistas Robertas Grušauskas.

Prieš keletą metų Krekenavos regioninio parko gyventojai buvo nepatenkinti dėl įvairių suvaržymų, reikalavo sumažinti vieno didžiausio šalyje regioninio parko ribas. Žmonės skundėsi neturintys informacijos, todėl dabar aplinkosaugininkai viliasi, kad kolegos padės sumažinti pažeidimų.

Pasak saugomų teritorijų tarnybos vadovės Rūtos Baškytės, vadinamieji reindžeriai – tie patys darbuotojai, tik pasikeitęs darbo pobūdis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder