Lietuviai tiki, kad gyvenimas gerėja

Lietuviai tiki, kad gyvenimas gerėja

Mažėja manančiųjų, kad gyvenimas eina blogyn. Per mėnesį optimistų, tikinčių, kad gyvenimas eina geryn, padaugėjo 5 proc. - nuo 39 iki 44 proc. Tuo pačiu pesimistų irgi yra mažiau. Prieš mėnesį, kad gyvenimas ritasi į blogąją pusę, nurodė 60 proc. apklaustųjų, o šiuo metu šis skaičius siekia 55 proc.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugsėjo 20-30 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, daugiau nei pusė (55 proc.) 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų atsakė, kad reikalai pastaruoju metu Lietuvoje iš esmės krypsta į blogąją pusę, o 44 proc. respondentų mano, kad reikalai mūsų šalyje pastaruoju metu gerėja. 1 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Per paskutinį mėnesį 5 procentiniais punktais padidėjo manančių, kad reikalai šalyje gerėja, o, lyginant su gyventojų vertinimais prieš metus, teigiamai vertinančiųjų padėtį Lietuvoje padaugėjo 20 procentinių punktų (2012 metų rugsėjo mėnesį net 75 proc. situaciją šalyje vertino neigiamai).

Didesni optimistai (mano, kad reikalai greičiau gerėja, nei blogėja) yra jaunimas iki 30 metų (54 proc. mano, kad reikalai gerėja), didmiesčių gyventojai (53 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (58 proc.) bei gyventojai su didžiausiomis šeimos pajamomis - daugiau kaip 2 tūkst. 500 litų per mėnesį (58 proc.).

Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (62 proc. iš jų mano, kad reikalai Lietuvoje blogėja), respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu (67 proc.), bedarbiai (66 proc.), pensininkai (65 proc.), lenkų tautybės gyventojai (83 proc.) bei respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 1 tūkst. 500 litų per mėnesį (70 proc.).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder