Lietuva turėtų skirti daugiau pinigų krašto apsaugai, kad įtiktų NATO

Lietuva turėtų skirti daugiau pinigų krašto apsaugai, kad įtiktų NATO

Lietuvos kariuomenė užsienyje vertinama teigiamai, tačiau valstybės skiriama parama krašto apsaugai neatitinka tarptautinių įsipareigojimų ir yra maža. Nerimą kelia ir mažėjančios krašto savanorių pajėgos, kariuomenės rezervas, pažymi Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) komisijos atstovai.

"Skiriama parama krašto apsaugai neatitinka Lietuvos įsipareigojimų NATO. Taip pat pastebima, kad yra sumažėjusios Lietuvos krašto savanorių pajėgos ir apskritai mažėja bendras Lietuvos kariuomenės rezervas", - penktadienį per spaudos konferenciją Seime sakė PLB komisijos narys Jonas Prunskis.

Amerikos lietuvis konstatavo, kad užsienyje Lietuvos kariuomenė vertinama kaip patikima kompetentinga Aljanso partnerė, atliekanti uždavinius pagal savo galimybes.

Šią savaitę Seime posėdžiavusi PLB komisija priėmė rezoliuciją, kuria skatinama didinti krašto apsaugos finansavimą. Tiesa, skiriama parama turėtų skatinti ekonominę Lietuvos plėtrą ir technologinę brandą. Užsienio lietuviai taip pat ragina skirti dėmesį savanorių įtraukimui į Lietuvos kariuomenę. Tuo tarpu Vyriausybė turėtų įkurti nuolatinę NATO misiją Lietuvoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder