Lietuvą trumpi lietūs praus dažnai

Lietuvą trumpi lietūs praus dažnai

Lietaus debesys kitą savaitę į Lietuvą užsuks dažnai, teigia sinoptikai. Lietaus zona slinks per Lietuvą tolyn į rytus.

Šeštadienį dieną, pasak sinoptikų, vėsiausia buvo šiaurės rytuose - ten buvo 19-21 laipsnis šilumos, šilčiausia kol kas buvo prie jūros, bet ten jau atslinko kritulių zona, kai kur pajūryje griaudėja ir perkūnija, o po lietaus oras pradės vėsti.

Lietus keliauja nuo jūros tolyn į rytus, į Lietuvą, LRT radijui sakė sinoptikė Inga Stankūnaitė. Šeštadienį iki vakaro vakariniuose rajonuose numatomi trumpi lietūs, griaudės ir perkūnija, o kai kur perkūnijos metu gali iki 15-17 m/s sustiprėti vėjas. Tuo metu rytinėje, pietrytinėje šalies pusėje išsilaikys geresni orai ir iki vakaro lietaus nenumatoma. Čia bus ir šilčiausia - Varėnos apylinkėse oro temperatūra kils iki 28 laipsnių.

Kritulių zonai slenkant tolyn į rytus, ji per visą Lietuvą keliaus ir visą naktį, nešdama lietų, o po lietaus turėtų ir atvėsti. Todėl sekmadienį numatomi 20-25 laipsniai šilumos, o kai kur vakariniuose rajonuose bus apie 18 laipsnių. Artimiausią naktį lietaus dar bus, bet sekmadienį numatomi ramesni ir sausesni orai, tik vakarop jau iš pietvakarių artės nauja kritulių zona - pradedant Klaipėdos, Tauragės apylinkėmis, daugės ir debesų ir vakare jau gali palyti.

Pirmadienio orai nedžiugins, prognozuoja sinoptikė. Pasak jos, po dar gana šilto sekmadienio - 19-24, 20-25 laipsnių šilumos - pirmadienį dienos metu bus jau vos 15-20 laipsnių šilumos ir nemažai lietaus. Daug kur su trumpais lietumis galima ir perkūnija, kai kur lis smarkiai. Antradienį jau vėl bus šilčiau - 20-25 laipsniai šilumos ir tik kai kur trumpai palis. Trečiadienį ir ketvirtadienį dienomis lietaus tikimybė bus didesnė, nes oras bus gana drėgnas ir formuosis daugiau popietinės liūtys, bet šiomis dienomis tikrai nebus šalta - vyraus 21-26 laipsnių šiluma, prognozavo sinoptikė I. Stankūnaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder