Lenkijoje įtarimų sukėlusi druska Lietuvos nepasiekė

Lenkijoje įtarimų sukėlusi druska Lietuvos nepasiekė

Lenkijoje įtarimų sukėlusi maisto produktų gamyboje naudota druska Lietuvos nepasiekė, teigia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Spaudoje pasirodžius pirmajai informacijai apie druskos aferą Lenkijoje, VMVT dar šių metų kovo 1 d. kreipėsi į atsakingą Lenkijos instituciją su prašymu pateikti išsamesnę informaciją, tačiau oficialaus atsakymo kol kas negavo. Todėl įvertinus galimą riziką buvo nedelsiant patikrintos maisto produktus iš Lenkijos įvežančios didmeninės įmonės bei druskos tiekėjai ir importuotojai.

Patikrinus 12 įmonių, importuojančių į mūsų šalį druską, įsitikinta, kad maistui tvarkyti tiekiama tik maistinė druska. Patikrinimų rezultatus patvirtino ir Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atlikti laboratoriniai tyrimai, teigiama VMVT pranešime.

Didmeninių įmonių patikrinimų rezultatai parodė, kad iš kaimyninės šalies Poznanės regiono į Lietuvą maisto produktų nėra įvežama.

VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojo Gintauto Čereškos teigimu, buvo susisiekta su maisto gamintojais ir rekomenduota nenaudoti iš Lenkijos įsigytos druskos maisto produktų gamybai, kol bus išsiaiškinta, ar ji yra tinkama maistui.

"Apie situaciją kaimyninėje šalyje informavome mėsos produktų vežėjus ir rekomendavome laikinai nutraukti šių prekių įvežimą iš Lenkijos", - sakė G. Čereška.

Pirmadienį Europos Komisija Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF taip pat išplatino informaciją apie Lenkijoje vykdomą klastojimo tyrimą, kai pramoninė druska buvo fasuojama ir tiekiama gavėjams kaip maistinė. Kaip teigiama pranešime, suklastota druska buvo platinama Lenkijoje, be to, 500 kg šios druskos parduota vienai Olandijos kompanijai. Europos Komisija oficialiai įpareigojo Lenkijos atsakingas institucijas kaip galima skubiau pateikti visą informaciją apie vykdomą tyrimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder