Latvijos prezidentas pats išsakys Daliai Grybauskaitei savo pasipiktinimą "Maxima Latvija” vadovo pareiškimais

Latvijos prezidentas pats išsakys Daliai Grybauskaitei savo pasipiktinimą "Maxima Latvija” vadovo pareiškimais

Latvijos prezidentas Andris Berzinis pats informuos Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę apie nederamus bendrovės "Maxima Latvija” vadovo Gintaro Jasinsko pareiškimus dėl tragedijos Zuolitūdėje.

Kaip papasakojo žurnalistams A. Berzinio spaudos sekretorė Lyga Krapanė, prezidentas, dalyvaudamas Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje, ketvirtadienio vakarą pasikalbės D. Grybauskaite ir pats jai pasakys, kad Latvijai nepriimtini tokie nežmoniški pareiškimai.

G. Jasinskas ketvirtadienį per spaudos konferenciją, komentuodamas Latvijos premjero Valdžio Dombrovskio atsistatydinimą, pareiškė, kad "traukiasi tie, kurie jaučia savo kaltę”.

Pasak G. Jasinsko, jis jaučia savo atsakomybę dėl tragedijos Zuolitūdėje, bet ne kaltę, ir gali žiūrėti žmonėms į akis. Jis pabrėžė, kad parduotuvės darbuotojai per katastrofą veikė taip, kaip jiems privalu veikti tokiomis aplinkybėmis.

G. Jasinskas taip pat pareiškė, kad "Maxima” neketina palikti Latvijos rinkos. Paklaustas, ar kompanija pajuto boikotą, kurį skelbti ragina socialinių tinklų vartotojai, jis atsakė, kad šiuo metu "Maxima” į tai nekreipia dėmesio.

Bendrovės vadovas taip pat nedavė teigiamo atsakymo į klausimą, ar tragedijos dieną atsarginis išėjimas iš parduotuvės buvo užkrautas prekėmis, nors šito ir neneigė. Pasak G. Jasinsko, tai turi būti užfiksuota vaizdo įraše, bet jis jo neturi.

Per spaudos konferenciją G. Jasinskas neatsakė į daugelį klausimų apie tragediją ir pažadėjo pateikti atsakymus raštu. Pavyzdžiui, bendrovės vadovas negalėjo atsakyti į klausimą, kokia įstaiga išdavė prekybos centrui leidimą tęsti darbą tuo metu, kai ant stogo buvo atliekami statybos darbai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder