Kyšininkavimu įtariamas R. Adomavičius stabdo visus savo įgaliojimus, jam pareikšti įtarimai

Kyšininkavimu įtariamas R. Adomavičius stabdo visus savo įgaliojimus, jam pareikšti įtarimai

Kyšininkavimu įtariamas Romas Adomavičius pateikė Vilniaus miesto savivaldybei prašymą sustabdyti visus jo įgaliojimus darbui tose pareigose, kurias jis ėjo dirbdamas Vilniaus vicemeru. Jo įgaliojimai bus sustabdyti bendrovės „Vilniaus vandenys" Stebėtojų taryboje ir Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijoje, kuriose ėjo pirmininko pareigas, taip pat kitose komisijose ir darbo grupėse.

Vyriausiajai rinkimų komisijai panaikinus Vilniaus miesto savivaldybės vicemero teisinę neliečiamybę, trečiadienį Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai jam įteikė pranešimą apie įtarimą.

Jis įtariamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 str. 4 d., tai yra tuo, kad pasinaudodamas savo tarnyba, įgaliojimais, pažintimis ir kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojui, savo naudai tiesiogiai reikalavo, provokavo ir priėmė iš asmens 40 tūkst. litų kyšį.

Už šią sumą jis turėjo daryti įtaką Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie nesudarytų sąlygų asmens atstovaujamai bendrovei sutrukdyti būti pripažintai laimėtojai minėtos įmonės vykdomame 8 mln. vertės darbų viešajame pirkime ir, kad šių darbų vykdymo sutartis su ja būtų pasirašyta.

Tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai.

Rugsėjo 28 dieną vicemeras R.Adomavičius įteikė prašymą dėl leidimo neatlikti pareigų iki spalio 12 dienos, kurį meras Artūras Zuokas patvirtino.

Po VRK sprendimo R. Adomavičius kalbėdamas su žurnalistais ir toliau tvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pas jį rasti pinigai yra jo rinkimų agitacijai skirtos jo paties nuosavos lėšos, kurias jis sukaupęs iš asmeninio verslo.

Klausiamas, kodėl pinigus į savo rinkimų sąskaitą įnešė grynais, o ne pervedimu iš savos banko sąskaitas, politikas teigė, kad savoje sąskaitoje jam neužteko pinigų.

Tikslią sumą, kurią pas jį rado STT, politikas nurodyti atsisakė. Jis tik teigė, kad savo rinkimų kampanijai nežada naudoti maksimalios tam leistinos sumos - 86 tūkst. litų.

Vilniaus vicemero teigimu, jis yra sudaręs sutartis su įmonėmis, kurios užsiima jo rinkimų agitacija, tačiau šių įmonių ar tikslių sumų, kurias jos turėjo gauti, jis neįvardino. 7 tūkst. litų, kuriuos kiekvienas socialdemokratų vienmandatininkas gavo iš partijos, pasak R. Adomavičiaus, užteko "tik pasirašyti sutartį ir įnešti nedidelį avansą".

R. Adomavičius teigė, kad, nepaisant kaltinimų, kandidatuos į Seimą ir tikisi laimėti.

"Būtent šita visa istorija padaryta tam, kad aš nekandidatuočiau arba bent jau nelaimėčiau. Aš ir kandidatuosiu, ir noriu laimėti", - sakė R. Adomavičius.

Pergalės atveju R. Adomavičius teigė tikrai eisiąs į Seimą ir paliksiąs vicemero postą.

R. Adomavičius galėjo paimti didesnį negu 32,5 tūkst. litų (250 MGL) kyšį.

STT Vilniaus valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu.

Praėjusį ketvirtadienį Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus būstinėje buvo atlikta krata. Partijos vadovybė teigė nekomentuosianti šios situacijos, kol vyks ikiteisminis tyrimas, bet pabrėžė, kad kratų su rinkimų kampanija nesieja.

Turimais duomenimis, kyšis buvo priimtas pažadant paveikti vienos Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 milijonų litų vertės darbų pirkimo viešajame konkurse.

Politikas laikinai nusišalino nuo Vilniaus vicemero pareigų. Taip pat, kol vyks ikiteisminis tyrimas, R. Adomavičius sustabdė narystę Socialdemokratų partijoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder