Kultūros viceministro postą palikęs Vytautas Vigelis gali patarinėti Šarūnui Biručiui

Kultūros viceministro postą palikęs Vytautas Vigelis gali patarinėti Šarūnui Biručiui

Seimo Pirmininkė "darbietė" Loreta Graužinienė nemato kliūčių antradienį iš kultūros viceministro pareigų atsistatydinusiam Vytautui Vigeliui toliau būti kultūros ministro patarėju.

"Nemanau, kad ji negalėtų dirbti patarėju - jis turi patirties, ir ilgametės patirties, ir Kultūros ministerijoje reikia tokių praktikos žmonių", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė Seimo vadovė.

L. Graužinienė nežinojo ar Darbo partijai priklausiančios Kultūros ministerijos vadovas Š. Birutis V. Vigelį pasiliks savo patarėju, tačiau pabrėžė, kad kalbant apie šį politiką prisimenami tik neigiami dalykai bei senos istorijos. Pasak Seimo Pirmininkės, ilgametis Švenčionių meras V. Vigelis ne kartą skatintas, apdovanotas kaip vienas geriausių šalies merų.

"Mes dažnai pamirštame gerus darbus žmogaus nuveiktus valstybei ir labai greitai nubraukiame iškeldami kažkokius, švelniai tariant, paslydimus. Kiekvienas esame žmogus ir būna gyvenime visko", - pabrėžė politikė.

Kalbėdama apie piliečių lūkesčius, kad aukščiausiuose valstybės valdymo organuose dirba nepriekaištingos reputacijos asmenys, L. Graužinienė retoriškai klausė, ar šiuo metu visoje valstybės tarnyboje tikrai dirba patys geriausi ir sąžiningiausi žmonės.

"Manau, kad yra įvairių, neišskirkime vienų. Tikrai manau, kad, jeigu ministras ir priims tokį sprendimą, tai jis tikrai bus pateisinamas", - kalbėjo Seimo vadovė.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei pareiškus, kad V. Vigelio skyrimo atvejis yra neturintis precendento, kai kultūros ministras Šarūnas Birutis, gavęs informaciją dėl V. Vigelio reputacijos iš teisėsaugos institucijų, vis vien jį paskyrė, L. Graužinienė sukritikavo kalbas apie tariamas abstrakčias pažymas.

"Reikia baigti vieną kartą valstybėje mojuoti visokiomis pažymomis ir struktūros turi aiškiai parašyti yra arba nėra ir kokie konkretūs nusižengimai, nes dabar tie aptakūs pakalbėjimai jie daugiau įveda spėlionių, intrigos, tačiau visai nepagalvoja apie žmonių likimus, ir tie žmonės turi šeimas, vaikus, anūkus ir t.t. Todėl mes turėtume atsakingiau vertinti žmogų. Šį kartą atsiriboju nuo V. Vigelio, bet iš esmės, kada teikiama kandidatūra, pažiūrėkime ir pozityvo, tai, ką žmogus yra nuveikęs valstybei", - sakė ji. Anot L. Graužinienės, Darbo partija, paskirdama V. Vigelį kultūros viceministru, nematė ta kliūčių, vertino jo kompetenciją.

Antradienį kultūros viceministras "darbietis" V. Vigelis pranešė kultūros ministrui, kad dėl kurstomų politinių intrigų ir šmeižto traukiasi iš pareigų.

Kultūros viceministro pareigas V.Vigelis pradėjo eiti liepos 2 d., Darbo partijos tarybai priėmus sprendimą dėl viceministro kandidatūros teikimo kultūros ministrui. is poste pakeitė Agnetą Lobačevskytę, kuri paskirta lygių galimybių kontroliere.

Premjerui Algirdui Butkevičiui labiausiai kliuvo politiko moralės klausimai. V. Vigeliui einant mero pareigas Švenčionyse į jo kabinetą beldėsi policija, kai aiškinosi, ar išties meras sumušė tarybos narį. V. Vigelis, įtariama, neblaivus, lėktuve priekabiavo prie stiuardesės, todėl buvo išlaipintas, teismas yra pripažinęs, kad V. Vigelis supainiojo interesus, kai nenusišalino ir balsavo dėl savo žmonos pareigų. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija iš viso tris kartus pripažino V. Vigelį supainiojus viešus ir privačius interesus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder