Kūčių pasekmės: kitas šeštadienis gali būti darbo diena

Kūčių pasekmės: kitas šeštadienis gali būti darbo diena

Kurią dieną teks atidirbti už laisvą Kūčių dieną, paaiškės pirmadienį per Vyriausybės pasitarimą. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlys už gruodžio 24-ąją atidirbti gruodžio 18-ąją arba kitų metų vasario 19-ąją.

Kaip informuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, šios dvi alternatyvos siūlomos atsižvelgiant į tai, kad visuomenė, tarp jų darbdavių ir darbuotojų atstovai, aktyviai reaguoja, dalyvauja diskusijose, teikia savo nuomones ministerijai dėl darbo dienos perkėlimo. Siekiant kuo platesnio sutarimo taip pat įvertinti teisiniai ir finansiniai aspektai, pasitarus su Finansų bei Ūkio ministerijų specialistais.

"Tokios alternatyvos, dėl kurių turės apsispręsti Ministrų Kabinetas, siūlomos įvertinus tai, kad dauguma žmonių, ko gero, jau turi planų gruodžio 18 dienai, kuriuos koreguoti gali būti sudėtinga tiek dirbantiesiems, tiek verslininkams, skuboti pasikeitimai žmonėms gali sukelti nepatogumų", - teigiama ministerijos išplatintame pranešime.

Kaip jau buvo skelbta, ketvirtadienį Seimas priėmė Darbo kodekso pataisą, pagal kurią Kūčios įtrauktos į laisvadienių sąrašą. Ši pataisa įsigalios nuo kitų metų. Tačiau ir šiais metais Kūčių diena turėtų būti paskelbta laisva diena, nes Seimas bendru sutarimu priėmė protokolinį nutarimą, kuriuo siūlo Vyriausybei į gruodžio 24-ąją (Kūčių dieną) perkelti kurią nors poilsio dieną.

Seimas nepritarė Vyriausybės siūlomam variantui, kad Kūčių laisvadienis būtų įteisintas gegužės 1 dieną minimos Tarptautinės darbo dienos šventės sąskaita. Priėmus Darbo kodekso pataisą dėl Kūčių įtraukimo į šventinių dienų sąrašą, jame bus 15 dienų.

"Tai jeigu Seimas nutarė švęsti, negi mes priešinsimės? Seimas yra svarbiausia institucija. Išspręsime tą problemą (...). Pirmadienį tai bus vienas iš svarbiausių pasitarimo klausimų", - penktadienį komentavo premjeras Andrius Kubilius.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigiamai vertina Seimo priimtą sprendimą dėl Kūčių.

"Vertinu teigiamai. Aš katalikė", - Eltai sakė I. Degutienė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder