Konservatorių giminėms - riesta

Konservatorių giminėms - riesta

Seimas po pateikimo pritarė Seimo Antikorupcijos komisijos, kuriai buvo suteikti laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimai, tyrimo išvadoms.

Komisijos akiratyje atsidūrė Konservatorių partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio žmonos Austėjos Landsbergienės galimai neteisėtas naudojimasis valstybės turtu steigiant UAB Karalienės Mortos mokyklą; Druskininkų savivaldybės valdomų bendrovių veiklos teisėtumas; Vietos savivaldos įstatymo nuostatų pažeidimas Druskininkų savivaldybėje; kiti įtarimai, kuriuos sukėlė valstybės ir savivaldybės institucijų priimti sprendimai, tiesiogiai susiję su Druskininkų savivaldybe arba savivaldybės tarybos nariais.

Komisija taip pat aiškinosi, ar priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų nebuvo pažeistos rengiamo teisės akto projekto derinimo procedūros.

Komisija nagrinėjo ir tai, ar buvusio premjero, parlamentaro Andriaus Kubiliaus veikla sudarant itin palankias sąlygas užsienio informacinių technologijų kompanijų steigimuisi Lietuvoje tiesiogiai ar netiesiogiai nelėmė Seimo nario A.Kubiliaus sūnaus Vytauto Kubiliaus įsidarbinimo paieškos sistemos „Google“ verslo plėtros vadovu Baltijos šalims; ar V.Kubiliaus vadovauta reklamos agentūra „Media Contacts“ tiesiogiai ar netiesiogiai gaudavo galimai neteisėtų ir neskaidrių pajamų, susijusių su A.Kubiliaus einamomis pareigomis.

Komisija tyrė, ar buvusi Seimo pirmininkė, Seimo narė Irena Degutienė žinojo, kad jos sūnaus Gedimino Degučio bendrovė „Novotersa“ jau po banko „Snoras“ bankroto šiame banke laikytomis lėšomis padengė tame pačiame banke paimtą kreditą; ar buvusi Seimo pirmininkė, Seimo narė I.Degutienė tiesiogiai ar netiesiogiai darė įtaką banko „Snoras“ bankroto administratoriui galimam piktnaudžiavimui atliekant draudžiamą finansinę operaciją.

Išvadose opozicinių konservatorių veiksmus siūloma tirti teisėsaugai, o valdančiųjų atstovų veiksmuose nustatyti tik menki pažeidimai.

Už komisijos išvadas balsavo 58, prieš nebuvo nė vieno, susilaikė 8 parlamentarai.

Komisijos išvadų projekto svarstymas plenariniame posėdyje numatomas kovo 22 d.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder