Konservatoriai Prezidento rinkimuose rems dabartinę šalies vadovę

Konservatoriai Prezidento rinkimuose rems dabartinę šalies vadovę

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) gegužės mėnesį vyksiančiuose Prezidento rinkimuose rems dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę, kuri dar nepaskelbė, ar dalyvaus rinkimuose.

Tai patvirtinančią rezoliuciją šeštadienį absoliučia balsų dauguma priėmė didžiausios opozicinės partijos taryba.

TS-LKD pirmininko Andriaus Kubiliaus teigimu, konservatoriai siekia, kad Lietuvai ir toliau vadovautų asmuo, pelnęs tarptautinį pripažinimą.

"Kitų kandidatų, kuriuos iki šiol matome, programos turi vieną vienintelį punktą - visi prieš D. Grybauskaitę. Kaip žinome, Kremlius sako tą patį, todėl pasirinkimas paprastas, argumentai už taip pat pakankamai paprasti. Mes dirbome kartu, ne su viskuo galbūt sutikdavome, kartais pasiginčydavome, bet esminiais strateginiais klausimais - įveikiant ekonominę krizę, pertvarkant energetiką, galų gale užsienio politikoje, toje pačioje Rytų partnerystės politikoje ir, pagaliau, apsaugant Lietuvą nuo neskaidrių populistinių politinių jėgų - mes dirbome kartu. Todėl esame įsitikinę, kad nėra prasmės ieškoti kito prezidento", - sakė partijos lyderis.

Pasak A. Kubiliaus, D. Grybauskaitė greičiausiai susilauks nemažai kritikos - oponentai eskaluos tiek tariamas jos biografijos dėmes, tiek santykius su Seimo Pirmininke Loreta Graužiniene.

"Bet už to slypės ir slypi vienintelis programinis punktas - Lietuvai nereikia tokio kieto prezidento, kuris taip tvirtai stovėtų dėl Lietuvos svarbiausių strateginių sprendimų”, - teigė A. Kubilius.

Lietuvos Prezidento rinkimai įvyks gegužės 11 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder