Konservatoriai po rinkimų tikisi apie 40 mandatų

Konservatoriai po rinkimų tikisi apie 40 mandatų

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai po rinkimų Seime tikisi gauti 40-42 mandatus, teigė balsą rinkimuose atidavęs partijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

G. Landsbergis į Švyturio rinkimų apygardą sostinės Antakalnio mikrorajone su šeima atėjo dar prieš 9 val. Politikas sakė po balsavimo su šeima vyksiąs papusryčiauti.

"Lūkesčiai geri - tokie patys, kokie buvo vakar ar per paskutinius kelis mėnesius, jaučiame žmonių pasitikėjimą ir jaučiame poreikį permainų. Lieku prie savo pasakytų anksčiau skaičių - (tikiuosi, - ELTA) 40-42 mandatų", - sakė G. Landsbergis.

Politikas nespekuliavo, koks rinkimų aktyvumas būtų palankesnis konservatoriams, ir rinkėjų aktyvumo prognozėmis.

"Sunku pasakyti, mes nepaprastai džiaugiamės tuo aktyvumu, kurį matėme paskutines dienas didžiuosiuose miestuose, ir jaunų žmonių didelį aktyvumą, ir tas labai džiugina, o kaip bus Lietuvoje, labai sunku pasakyti", - sakė G. Landsbergis.

Politikas kvietė žmones atlikti pilietinę pareigą, nepriklausomai nuo to, kokią partiją palaiko.

"Nenorėčiau vertinti (koks aktyvumas būtų naudingas jų partijai, - ELTA), tai yra pilietinė pareiga. Žmonės turi ateiti balsuoti, ir aš visus tuos, kurie dar spės pamatyti mano žodžius iki užsidarant balsavimo apygardoms, kviečiu ateiti balsuoti, nepriklausomai nuo to, už kurią partiją", - sakė G. Landsbergis.

Paklaustas, kada jau prasidės derybos dėl būsimosios koalicijos, G. Landsbergis siūlė palaukti rinkimų rezultatų, neįvardijo jis ir galimų partnerių: "Aš, tiesą sakant, esu pasirinkęs tokį kelią - nesakyti ne, bet tie, kurie perka balsus, kurie yra nesąžiningi, negarbingi, man yra nepriimtini". 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder