Konservatoriai nerems Sauliaus Skvernelio kandidatūros į Premjerus

Konservatoriai nerems Sauliaus Skvernelio kandidatūros į Premjerus

Antradienį Seimui ruošiantis balsuoti dėl Sauliaus Skvernelio skyrimo į Premjerus, konservatorių atstovai pranešė, kad jų frakcijos nepalaikys kandidato. Liberalų sąjūdžio atstovai kol kas taip pat nepalaiko kandidato ir laukia papildomų jo paaiškinimų dėl mokesčių politikos.

Konservatorių frakcijos vardu kalbėjęs TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad savo prisistatymo metu S. Skvernelis tinkamai įvardijo būsimos Vyriausybės darbo prioritetus - kova su skurdu, demografijos, šeimų problemos - tačiau nepaaiškino, kaip šiuos darbus įgyvendinti.

"Deja palaikymo iš šios pusės Saulius Skvernelis šiandien nesulauks", - kalbėjo G. Landsbergis.

Liberalų frakcijos vardu kalbėjęs Eugenijus Gentvilas taip pat pasigedo S. Skvernelio atsakymų dėl jo vizijos įgyvendinimo, bei pareiškė, kad kandidato Vyriausybė gresia būti technokratine institucija, nerodanti lyderystės vertybinėse srityje. Anot E. Gentvilo, norint užsitikrinti liberalų paramą, S. Skvernelis turės užtikrinti, kad gyventojams ir verslui nebus didinami mokesčiai.

„Kol kas liberalai ne už S. Skvernelio kandidatūrą", - pareiškė E. Gentvilas.

Palaikymą S. Skverneliui išreiškė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), socialdemokratai. Tvarkos ir teisingumo frakcija savo nariams leis balsuoti savo nuožiūra.

Dar prieš tvirtinant Seimo darbotvarkę, LVŽS atstovas Povilas Urbšys paprašė pusvalandžio pertraukos prieš pradedant procedūras dėl S. Skvernelio, bet netrukus savo prašymą atsiėmė, nenurodydamas priežasčių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder