Kitais metais Lietuvoje žalieji ketina steigti savo partiją

Kitais metais Lietuvoje žalieji ketina steigti savo partiją

Žalieji partiją Lietuvoje ketina steigti kitų metų pradžioje ir savivaldos rinkimuose dalyvauti neketina.

"Pagal planus partijos steigimą planuojame 2011 metų pradžioje. Savivaldos rinkimuose tikrai nedalyvausime, neturime tokių ambicijų. Ketiname sukurti nepopulistinę partiją. Mūsų yra rimti programos metmenys, apimantys ne vien aplinkosaugą, bet visas valstybės gyvenimo sferas. Į rinkimus - gal po dvejų metų", - sakė Lietuvos žaliųjų sąjūdžio partijos iniciatyvinės grupės narys Saulius Vytas Pikšrys ketvirtadienį naujienų agentūroje ELTA surengtoje spaudos konferencijoje.

Lietuvos žaliųjų planus pasveikino ir atstovas iš Europos žaliųjų partijų aljanso Aleksejus Kozlovas. Iki šiol Lietuva yra vienintelė šalis Europos Sąjungoje, kur tokios partijos nėra.

"Visokeriopai šią iniciatyvą palaikysime ir tikimės, kad artimiausiu metu formalumai bus sutvarkyti. Mes manome, kad žalioji idėja yra vienintelė progresyvi, kuri atitinka ekonominius, ekologinius, socialinius iššūkius. Žaliojo vystymosi koncepcija randa vis didesnį visuomenės palaikymą. Rinkimuose į Europos Parlamentą žaliųjų rezultatai buvo labai rimti, ypač Prancūzijoje, kur Žalioji partija - trečia partija, ir yra šansas, kad nacionaliniuose rinkimuose ji užims ir antrąją vietą", - sakė A. Kozlovas.

Žalieji yra įsitikinę, kad bendrasis vidaus produktas (BVP) nėra tinkamas rodiklis gerovei vertinti, ir siūlo jį keisti kompleksu indikatorių, kurie apima ir socialinius, ir ekologinius, ir ekonominius faktorius. Tai yra numatyta plėtros strategijoje "Green new deal".

"Pati koncepcija yra orientuota į "žalėjimą" visais gyvenimo aspektais", - sakė A. Kozlovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder