Kęstutis Trečiokas: spaudžia kaip tik gali, bet nepasako, kodėl

Kęstutis Trečiokas: spaudžia kaip tik gali, bet nepasako, kodėl

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas po Prezidentės Dalios Grybauskaitės išreikštų abejonių dėl jo veiklos trauktis neketina ir teigė žinąs, kad pažeidimų nepadarė.

"Turiu minčių, kad meta kas ką gali, spaudžia kaip tik gali, bet nepasako, kodėl. O aš pats irgi nežinau kodėl, todėl, kad nesu nieko tokio padaręs, dirbu intensyviai ir sąžiningai, ir niekas nepasikeitė. Prezidentės suprantamas reikalavimas Premjerui. Premjeras man skambino ir klausė: ar tu tikrai esi tikras, gal aš ko nors nežinau? Patikinau Premjerą, kad yra viskas sąžiningai atliekama ir pažeidimų nėra, tai ir tiek", - Eltai sakė K. Trečiokas.

Aplinkos ministras teigė sulaukęs Premjero skambučio ketvirtadienio rytą jau po Vyriausybės vadovo susitikimo su Prezidente ir supratęs, kad Vyriausybės vadovas jį palaiko.

"Mes apie toliau ėjimą pareigų tiesiogiai kaip ir nekalbėjome. Premjeras palaiko, jis mane ragina viešinti tuos dalykus ir gintis teisinėmis priemonėmis todėl, kad čia yra dirbtinis puolimas, aš tą ir darysiu", - sakė K. Trečiokas.

Prezidentė teigia, kad, paviešinus pokalbių įrašus vadinamojo Vijūnėlės dvaro istorijoje, Premjeras turėtų dar kartą principingai įvertinti aplinkos ministro K. Trečioko galimybes eiti ministro pareigas, primena ELTA.

"Premjeras turi principingai įvertinti situaciją ir aplinkos ministro vaidmenį galimai neskaidriuose procesuose ir spręsti dėl jo galimybės toliau eiti pareigas", - Prezidentės poziciją perdavė atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Ketvirtadienį darbo susitikime su A. Butkevičiumi Prezidentė dar kartą pakartojo, kad Ministras Pirmininkas yra tiesiogiai atsakingas už viso Ministrų kabineto darbą, o viešai paskelbti pokalbio įrašai tarp K. Trečioko ir Druskininkų mero Ričardo Malinausko tik padidino abejones dėl aplinkos ministro veiklos.

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio A. Butkevičius spaudai teigė neraginsiantis K. Trečioko atsistatydinti. Seimo Antikorupcijos komiteto paviešintos pokalbių išklotinės rodo, kad Druskininkų meras telefonu bendravo su Ministrų kabineto nariais, taip pat ir K. Trečioku, ir ragino juos paspartinti Vyriausybės nutarimo priėmimą, kuriuo būtų naikinamos kurortinės zonos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder