Kęstučio Trečioko likimą paliko spręsti Seimui

Kęstučio Trečioko likimą paliko spręsti Seimui

"Tvarkiečių" lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas, susitikęs su Premjeru Algirdu Butkevičiumi, sprendimo dėl Kęstučio Trečioko nerado ir klausimą dėl jo galimybės likti aplinkos ministro poste paliko spręsti Seimui.

"Kol kas galutinio sprendimo nėra. Aš informavau Ministrą Pirmininką, kad Tvarkos ir teisingumo frakcija palaiko ministrą K. Trečioką ir partijos prezidiumas palaiko ministrą K. Trečioką, ir šią minutę ministras nenusiteikęs trauktis iš pareigų, ir, matyt, sulauksime interpeliacijos. Aš taip jaučiu pagal opozicijos nusiteikimą",- pirmadienį po susitikimo su Premjeru sakė R. Paksas.

Pasak R. Pakso, interpeliacija būsiąs labai geras būdas K. Trečiokui atsakyti į visus kilusius klausimus.

"Ir galbūt ne tik į tuos, o kur kas gilesnius, probleminius, kurie galbūt ir darė įtaką tam paviršutiniškam norui patraukti normaliai dirbantį ministrą", - teigė Tvarkos ir teisingumo pirmininkas.

Nors K. Trečioką trauktis ragina ir Prezidentė, tačiau, pasak R. Pakso, Premjeras turi nuspręsti, ar palaikyti koalicijos partnerius ir ministrą K. Trečioką, "ar galbūt kitaip pasielgti". R. Paksas tikino neišgirdęs tiesaus atsakymo iš A. Butkevičiaus dėl aplinkos ministro. Jo manymu, ministro patraukimas būtų ne geriausia išeitis.

"Jeigu būtų galima pagal laikraščių antraštes patraukti ministrus arba formuoti Vyriausybę, tai patraukus vieną ministrą iš karto būtų galima sulaukti, kad reikia patraukti kitą, galų gale, trečią ir pan. Jeigu tai būtų kažkoks nusikaltimas, žala valstybei ar kažkoks korupcinis sandėris, manau, nei partijos, nei Ministro Pirmininko net diskusijų nebūtų tuo atžvilgiu. Bet matau vienus klausimus, kitus atsakymus, galų gale, jeigu ministras net ir suklydo, ir tą jis pripažįsta viešai, kad galbūt ne toks atsakymas turėjo būti, nemanau, kad tai yra kažkoks ypatingas akcentas stabdyti darbą", - svarstė politikas.

Klausiamas, jei per interpeliaciją Seime bus atstatydintas K. Trečiokas, "tvarkiečiai" paliksią valdančiąją koaliciją, R. Paksas tikino, kad taip neturėtų būti daroma.

"Nemanau, kad taip mes turėtume elgtis, jeigu būtų mums įrodyta, kad nėra taip. Bet noriu pasakyti, kad prezidiumas dabar posėdžiauja ir laukia manęs", - sakė R. Paksas.

Pirmadienio rytą savo posėdį yra surengęs ir "tvarkiečių" prezidiumas.

Interpeliaciją K. Trečiokui Seime inicijuoja liberalai. Ją palaiko ir konservatoriai, primena ELTA.

Premjeras anksčiau yra sakęs, kad etinius pažeidimus padaręs aplinkos ministras turės prisiimti politinę atsakomybę.

"Aišku, politinę atsakomybę jis turės prisiimti, nes vis dėlto per savo gerą širdį tam tikrus etinius pažeidimus yra padaręs", - ketvirtadienį, į klausimą, ar ministras turi atsistatydinti, žurnalistams Seime atsakė A. Butkevičius.

Apie politinę atsakomybę yra kalbėjusi ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio Premjeras teigė, kad Vyriausybės teisininkų išvados sutampa su Kauno apygardos prokuratūros sprendimu, ir K. Trečioko veiksmuose nenustatyta nusikaltimo požymių. Tačiau A. Butkevičius pabrėžė ministro elgesyje įžvelgiantis "etinių ir moralinių" pažeidimų, kurie meta šešėlį viso Ministrų Kabineto reputacijai.

Premjeras teisininkams buvo pavedęs išsiaiškinti, ar Tvarkos ir teisingumo partijos deleguotas aplinkos ministras davė teisingus parodymus Seimo Antikorupcijos komisijoje, aiškindamas aplinkybes, kuriomis buvo priimtas Vyriausybės nutarimas, naikinantis kurortines apsaugos zonas. Praėjusią savaitę paviešintos pokalbių išklotinės rodo, kad Druskininkų meras Ričardas Malinauskas bendravo su K. Trečioku ir prašė paspartinti nutarimo priėmimą, kuris atvertų kelią įteisinant statybas Vijūnėlės parke.

Vasario 29 d. ikiteisminį tyrimą nutraukę prokurorai konstatavo, kad K. Trečioko veiksmai nebuvo nusikalstami ir nepadarė didelės žalos valstybei, fiziniams ar juridiniams asmenims.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder