Kazimiros Prunskienės partija ketina pasirašyti sutartį su "Jedinaja Rosija"

Kazimiros Prunskienės partija ketina pasirašyti sutartį su "Jedinaja Rosija"

Ekspremjerės Kazimiros Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija (LLP) ketina pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Rusijos partija "Jedinaja Rosija".

Tai patvirtino savaitgalį Švenčionių rajone, Kaltanėnuose, LLP inicijuotoje konferencijoje "Baltijos regiono perspektyva - gyventi taikoje ir partnerystėje" dalyvavęs "Jedinaja Rosija" tarptautinių ryšių valdybos vadovas Konstantinas Petričenka.

Svečias pabrėžė, jog jo atstovaujama partija yra suinteresuota kuo geresniais Rusijos ir Lietuvos santykiais.

"Žinoma, mes negalime dirbti su partijomis, kurios yra atvirai antirusiškos, tačiau matome labai daug bendradarbiavimo perspektyvų su tokiais partneriais kaip Lietuvos liaudies partija. Liko tik formalios procedūros, tačiau neabejoju, kad artimiausiu metu pasirašysime bendradarbiavimo susitarimą tarp LLP ir "Jedinaja Rosija", - kalbėjo Rusijos valdančiosios partijos atstovas K. Petričenka.

Dabartiniu metu ši partija yra pasirašiusi 21 sutartį, tarp jų su Estijos centro partija. Su šia partija "Jedinaja Rosija" bendradarbiauja jau daugiau nei penkeri metai. Estijos centro partijai vadovauja buvęs Liaudies fronto iniciatorius ir pirmasis Estijos premjeras, K. Prunskienės politinis bendražygis, iškovojant Baltijos šalims ekonominį savarankiškumą dar 1989 m., Edgaras Savisaras (Edgar Savisaar).

Lietuvos liaudies partijos pirmininkė K. Prunskienė konferencijoje pabrėžė, kad su Estijos centro partija rengiamasi dar šiemet pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą.

Švenčionių rajone vykusioje konferencijoje dalyvavo ir Rusijos Prezidento Administracijos departamento, kuruojančio užsienio ryšius, vadovas Jevgenijus Umerenkovas. Pateikdamas Rusijos tarptautinių santykių su Europos Sąjunga ir konkrečiai su Lietuva analizę, jis pabrėžė, kad "atėjo metas šių santykių darbotvarkėje pereiti prie pozityvaus dialogo ir pozityvių sprendimų".

K. Prunskienė, reaguodama į šią svečio mintį, pridūrė, kad savo indėlį į santykių tarp valstybių pusiausvyrą, jų pozityvumą bei naudą tautoms ir žmonėms turi įnešti ir politinės partijos.

Konferencijai pirmininkavusi LLP pirmininkė K. Prunskienė pabrėžė gerų kaimyninių santykių svarbą įvairiais aspektais: "Su savo partneriais dirbame ne tik politiniu lygmeniu, bet ir sprendžiame labai konkrečius uždavinius, ieškome palankesnių kelių lietuviškai produkcijai Rusijoje, stipriname įvairiapusiškus ekonominius šalių ryšius, siekiame didinti turistų srautus".

Didelę konferencijos darbotvarkės dalį užėmė mokslo bei kultūros ir sporto aktualijos. Vieningai buvo pritarta nuomonei, jog visavertis bendradarbiavimas negali apsiriboti kuria nors viena tema bei vykti tik abstrakčiu, paviršutinišku politinių debatų lygiu. Šis darbas turi duoti naudą žmonėms.

Kaip ELTA jau skelbė, renginyje apsilankė aukšti svečiai iš Maskvos, Talino, Sankt Peterburgo, Kaliningrado bei iš su Švenčionių rajonu draugaujančio Solnečnegorsko.

Renginio metu svečiams prisistatė Lietuvos įmonės: "Arvi", "Žemaitijos pienas", "Biovela", "Rūta".

"Kokybiška lietuviška produkcija puikiai vertinama Rusijoje, gi mūsų gamintojams svarbu būti tokioje didelėje rinkoje, todėl daug dirbame šia linkme. Padedame Lietuvos verslininkams įsitvirtinti kaimyninėje šalyje, kartu prisidedame ir prie visos Lietuvos ūkio stiprinimo - tik augantis eksportas gali padėti mums stiprinti ekonomiką, mažinti nedarbą ir išbristi iš krizės", - kalbėjo LLP pirmininkė.

Konferencijos užsienio delegacijų vadovai kartu su LLP vadovais sutarė dėl būsimų tarppartinių iniciatyvų, įtraukiant į jas platesnes visuomenės grupes: mokslo, švietimo, kultūros, verslo, aplinkosaugos, šių veiklos sričių savivaldos bei regioninį lygį. Konferencijos dalyviai nutarė ypač suaktyvinti jaunimo dalyvavimą politinėje veikloje ir tarptautiniame bendradarbiavime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder