Kazimira Prunskienė pradeda gyvenimą iš naujo

Kazimira Prunskienė pradeda gyvenimą iš naujo

Ekspremjerės artimieji džiaugiasi, kad prieš tris savaites į sunkios ligos patalą paguldyta profesorė kasdien tampa vis tvirtesnė.

Pirmoji atkurtos nepriklausomos Lietuvos premjerė Kazimira Prunskienė po truputį atgauna kalbos dovaną, jos sveikatos būklė pastebimai gerėja.

Pavojus jau praeityje

Profesorės dukra Rasa Vaitkienė vakar „Respublikai“ pasakojo, kad ir artimieji, ir gydytojai pastebi, jog insultą patyrusios garsiosios Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės pacientės pavojai gyvybei jau praeityje.

„Viskas jau stabilu, labai tikime, kad didžiausi pavojai praėję, nors, žinoma, mamai teks pabūti kurį laiką priverstinėse atostogose, - sakė

R.Vaitkienė. - Aš manau, kad neilgai trukus jau stosimės ant kojų. Mama jau gali išreikšti savo nuomonę, tačiau tai dar nėra visiškai atsikūrusi kalba. Dabar jau galiu pasidžiaugti, kad iš tiesų jau judame neblogai į priekį. Viskas bus gerai. Ji stiprus gyvenimo žmogus. Aš manau, kad esant tokiems susirgimams labai svarbi yra paties žmogaus stiprybė, o to mūsų mamai niekada netrūko“.

Atgavusiai sąmonę K. Prunskienei artimieji jau paaiškino, kas jai atsitiko šių metų vasario 26-ąją. Tą dieną gimtadienį ketinusi švęsti profesorė pati atvairavo automobilį iš sūnaus namų Švenčionių rajone, o netrukus jos dukra mamą rado susmukusią savo bute.

Ekspremjerė buvo skubiai išvežta į Santariškių klinikas, kitą dieną - į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę. Čia jai atlikta galvos smegenų operacija.

Kalbėti mokosi dainuodama

„Mes mamai paaiškinome, kas atsitiko. Jai buvo tikrai sunku priimti šią tiesą ir su ja susitaikyti, bet didelių graudulių nebuvo, - „Respublikai“ pasakojo R.Vaitkienė. - Ji priėmė iš mūsų tą žinią apie ligą ir su ja jau susitaikė, suprato, kad to nebepakeisi. Mano mama juk yra tas žmogus, kuris visada žiūri į priekį, nesigręžioja atgal. Aš matau, kad ji puikiai supranta, jog privalo kasdien žengti į priekį, tad turbūt tą ir darys. Dabar mums viskas yra kur kas šviesiau, nei buvo dar prieš gerą savaitę“.

Pirmuosius po patirto insulto atsigaunančius K. Prunskienės žodžius išgirdo mamos palatoje esantys jos vaikai Daivita ir Vaidotas. Pirmasis profesorės žodis buvo: „Pasakykite“. Taip moteris norėjo kuo skubiau išsiaiškinti, kas atsitiko, kur ji atsidūrė.

„Dabar mama jau kalba kur kas daugiau, jai pradėta taikyti dainavimo metodika, padedanti greičiau atkurti kalbą. Ir, žinote, dainuoti mums sekasi puikiai, - džiaugėsi R.Vaitkienė. - Apie tai, kas dedasi už ligoninės sienų, aiškiname dar labai mažomis dozėmis, nes tikrai šioje situacijoje nėra svarbiausia jai papasakoti, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje. Juo labiau kad aplinkui - kone vien nelabai pozityvūs dalykai.

Stengiamės mamai suteikti kuo daugiau šviesos, šilumos ir teigiamų emocijų. Pasakojame, kiek daug žmonių skambina ir rašo jai iš visos Lietuvos, daugelio pasaulio valstybių, šiltai, žmogiškai linki kuo greičiau pasveikti“.

Policija sučiupo vagį

Vakar Vilniaus policijos pareigūnai per slaptą tikslinę operaciją Naujosios Vilnios rajone sulaikė anksčiau penkiolika kartų teistą A.S. (gim. 1957 m.), kuriam pateikti įtarimai dėl įvykdytos vagystės.

Įtariama, kad šis asmuo šių metų sausio 24-ąją apie 15 val. Vilniuje užsuko į K. Prunskienės vadovaujamos Lietuvos liaudies partijos biurą ir pasisavino profesorės rankinėje buvusius pinigus.

Politikė tuomet „Respublikai“ teigė, kad vagis nugvelbė apie 30 tūkst. litų grynaisiais įvairia valiuta, juos K.Prunskienė tą dieną ketino padėti į banką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder