Karikatūrą išspausdinusio "The Independent" redaktorius: tai nebuvo migrantų kritika

Karikatūrą išspausdinusio "The Independent" redaktorius: tai nebuvo migrantų kritika

Jungtinės Karalystės dienraščio "The Independent" redaktoriaus pavaduotojas Vilas Goras (Will Gore) atsakė į Lietuvos ambasadorės Astos Skaisgirytės Liauškienės atvirą laišką, kuriame buvo išreikštas pasipiktinimas laikraščio dienos karikatūra, pasirodžiusia antradienį.

Laiške ambasadorei V. Goras pažymėjo, jog karikatūra jokiu būdu nebuvo Lietuvos, lietuvių ar ekonominių paskatų skatinamų migrantų iš Lietuvos ar bet kurios kitos Rytų Europos šalies kritika. Pasak redaktoriaus, ši karikatūra buvo atsakas į prieš kelias dienas Jungtinėje Karalystėje vykusią kontraversišką diskusiją dėl migrantų įdarbinimo, pranešė Lietuvos ambasada Londone. "The Independent" redaktoriaus pavaduotojas išreiškė didelį apgailestavimą dėl tokios skaitytojų reakcijos į karikatūrą.

ELTA primena, kad Lietuvos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje A. Skaisgirytė Liauškienė antradienį parašė atvirą laišką "The Independent" redaktoriui Amolui Rajanui (Amol Rajan) dėl išspausdintos dienos karikatūros ir pareiškė apgailestaujanti, kaip laikraštis apskritai gali spausdinti tokį žemą, beskonį, ksenofobinį ir rasistinį turinį.

"The Independent" išspausdintoje karikatūroje vaizduojama pakuotė, kurioje lyg mėsos gabalai supakuoti keturi žmonės. Ant jos etiketės užrašyta "Darbuotojai migrantai. Pigios darbo jėgos pakuotė. Du už vieno kainą. Rytų Europos produktas".

Karikatūros kampe yra "Tesco" logotipas, po kuriuo parašytas šūkis "Kiekvienas lietuvis padeda". Originalus bendrovės šūkis yra "Every little helps" (liet. viskas padeda, - ELTA).

Britams paskelbus karikatūrą apie lietuvių emigrantus, kurioje jie prilyginami pigiai mėsai iš Rytų Europos, lietuviai smogia atgal. Socialiniame tinkle "Facebook" pradėjo plisti analogiška karikatūra paskelbtai britų laikraščio "The Independent", kurioje pasišaipoma iš britų bulvarinės spaudos.

Užrašai ant dėžutės skelbia "Britų bulvarinė spauda", "Pigūs arogantiški subingalviai", "Šiek tiek dvokiantys", "Nemokamai". Prieraše prie pakuotės teigiama: "Tiesiog nusipirk pas mus".

Didžioji Britanija yra viena iš valstybių, kur lietuvių emigrantų populiacija didžiausia. 2011 metų britų statistikos surašymo duomenimis, Anglijoje gyvena daugiau nei 95 tūkst. lietuvių, Londone - beveik 40 tūkst.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder