Juozas Olekas su oficialiu vizitu lankysis JAV

Juozas Olekas su oficialiu vizitu lankysis JAV

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas balandžio 10-16 dienomis su oficialiu vizitu lankysis JAV.

Pirmadienį, balandžio 11-ąją, Niujorke, Jungtinėse Tautose (JT), J. Olekas susitiks su JT taikos palaikymo departamento vadovu Herve Ladsu (Herve Ladsous), JT kariniu patarėju generolu leitenantu Maksudu Ahmedu (Maqsood Ahmed), kitais JT pareigūnais, su kuriais aptars migracijos iššūkius, saugumo situaciją Rytų Europoje, Lietuvos indėlį į JT operacijas bei Lietuvos dalyvavimą kitose operacijose ir misijose.

Balandžio 13-ąją Vašingtone ministras susitiks su JAV Senato gynybos komiteto pirmininku senatoriumi Džonu Makeinu (John McCain), kitais JAV Kongreso, Senato atstovais, su kuriais aptars grėsmes ir NATO sutartas saugumo užtikrinimo priemones mūsų regione, JAV Europos saugumo užtikrinimo iniciatyvos projektų įgyvendinimą, paramą Ukrainai, Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą pajėgumų stiprinimo srityje bei kitus dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Balandžio 14-ąją ministras dalyvaus JAV analitinio centro "Atlantic Council" ir Lietuvos krašto apsaugos ministerijos organizuojamoje konferencijoje apie gynybą ir atgrasymą Rytų Europoje. Konferencijoje dalyvaus JAV senatoriai, Pentagono atstovai, gynybos ekspertai.

Vizito metu taip pat planuojamas ministro susitikimas ir su JAV lietuvių bendruomene.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder