Jonas Milius nuomonės dėl nusišalinimo nekeičia

Jonas Milius nuomonės dėl nusišalinimo nekeičia

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius, eidamas į Vyriausybės posėdį, kuriame bus svarstoma jo veiklos ataskaita, teigė nuomonės dėl galimybės dirbti toliau nekeičiąs ir ketinąs dirbti toliau.

"O kodėl? Aš jums gi seniai sakiau savo nuomonę. Aš savo nuomonės nekeičiu", - sakė J. Milius žurnalistams.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė savo pozicijos dėl J. Miliaus veiklos ataskaitos prieš posėdį neišsakė. Ji tik apgailestavo, kad nebuvo įvykdytas jos noras nusišalinti nuo šio klausimo svarstymo.

"Manęs nenušalino. Aš norėjau nusišalinti", - sakė V. Baltraitienė.

Žemės ūkio ministerijos darbo grupė VMVT vadovo veiklos ataskaitą įvertino teigiamai.

ELTA primena, kad rugpjūčio 17 d. Vyriausybė nusprendė, kad piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu įtariamas J. Milius lieka VMVT vadovu ir pavedė Žemės ūkio ministerijai įvertinti Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadą bei įpareigoti VMVT vadovą pateikti savo, kaip vadovo, veiklos ataskaitą už 2015 metus ir 2016 metų pirmąjį pusmetį.

ŽŪM turėjo įvertinti, ar STT konstatuotos teisės aktų reguliavimo spragos VMVT bei vidaus kontrolės efektyvumo stoka galėjo būti sąlygota tarnybos vadovo veiklos trūkmo.

Trauktis iš pareigų J. Milių ragino Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Premjeras Algirdas Butkevičius.

J. Miliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, jam skirta kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti iš šalies. Į teisėsaugos akiratį taip pat pateko ir Seimo narys "tvarkietis" Petras Gražulis, kurį prokurorai apklausė kaip specialųjį liudytoją dėl prekybos poveikiu ir dokumentų klastojimo, bet šis atsisakė duoti parodymus. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder