JAV ambasadorė: Lietuva man primena namus

JAV ambasadorė: Lietuva man primena namus

JAV ambasadoje Nepriklausomybės dienos minėjimo proga surengtame priėmime šios šalies ambasadorė Lietuvoje Ana Dersė (Anne Derse) sakė, kad Lietuva jai primena namus - JAV vidurio vakarų regioną, iš kurio ji kilusi.

"Neabejotinai grįšiu į Lietuvą, labai mėgstu šią vietą. Jaučiuosi kaip namie. Ši šalis panaši į JAV vidurio rytų regioną, iš kurio aš kilusi. (...) Mano asmenine nuomone, orai Lietuvoje - labai geri. Aš esu iš šaltos JAV valstybės dalies, ir man labai patinka žiema", - žurnalistams prieš priėmimą Lietuvą gyrė ambasadorė.

Ambasadorė pabrėžė sėkmingą, anot jos, JAV ir Lietuvos bendradarbiavimą įvairiose srityse.

"Sėkmingai bendradarbiaujame daugelyje sričių: energetikoje, ekonomikoje, gynyboje ir saugume, gindami žmogaus teises, gerindami demokratijos kokybę, vykdydami kultūrinius ir studentų mainus. Bandžiau nuveikti naudingų dalykų visose šiose srityse, ir, manau, man pavyko. Net neabejoju, kad man išvykstant JAV ir Lietuvos santykiai bus geri kaip niekad", - kalbėjo A. Dersė.

"Visų pirma mums pavyko sustiprinti bendradarbiavimą saugumo srityje. Lietuva tapo vienu iš patikimiausių mūsų partnerių NATO, puikiu partneriu Afganistane", - sakė ambasadorė, paklausta, kokioje srityje JAV ir Lietuvai bendradarbiauti sekasi geriausiai.

Ji pažymėjo, kad Afganistane kai kuriais atvejais amerikiečių kariams vadovauja lietuviai, o tai, anot jos, amerikiečiams yra labai neįprastas dalykas, kuris rodo, kaip amerikiečiai vertina lietuvius ir jų profesionalumą.

A. Dersė priminė ir kitas saugumo sritis, kuriose JAV ir Lietuva, anot jos, sėkmingai bendradarbiauja: energetinio saugumo centro Lietuvoje kūrimą, priešraketinę gynybą.

Taip pat ji pasveikino Lietuvos Vyriausybę dėl šios ryžtingos veiklos siekiant užtikrinti Lietuvos energetinį saugumą, tiek statant suskystintų dujų terminalą, tiek atominę elektrinę. Pasak ambasadorės, JAV visiškai remia šiuos Lietuvos projektus ir palaikys juos ir toliau.

Ambasadorė džiaugėsi ir sėkmingu JAV ir Lietuvos ekonominiu bendradarbiavimu. Ji pažymėjo, kad vis daugiau JAV kompanijų ateina į Lietuvą, suprasdamos šioje šalyje joms atsiveriančias galimybes.

"Norėčiau padėkoti visiems lietuviams už man ir mano šeimai parodytą didelį geranoriškumą, svetingumą ir už jūsų išskirtinę partnerystę su mano šalimi. Aš esu tikrai pagerbta. Džiaugiuosi, kad prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) paskyrė mane dirbti Amerikos ambasadore Lietuvoje. Mano patirtis čia buvo nuostabi ir aš niekuomet nepamiršiu Lietuvos", - komplimentus Lietuvai žarstė ambasadorė.

A. Dersė JAV ambasadorės Lietuvoje pareigas eis iki rugsėjo. Į jas paskirta ji buvo 2009 m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder