Jauniesiems krepšininkams įteikti ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medaliai

Jauniesiems krepšininkams įteikti ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medaliai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvos krepšininkams, Latvijoje tapusiems pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionais, ketvirtadienį įteikė valstybinius apdovanojimus - ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medalius.

Prezidentės teigimu, Lietuva gali didžiuotis ne tik šlovinga, daug istorinių pergalių padovanojusia sporto praeitimi, bet ir stipria, vilčių teikiančia ateitimi.

" Krepšinio laimėjimais ne kartą parodėme pasauliui savo atkaklumą ir tvirtybę. Tikrinome ir ugdėme savo pačių patriotiškumą. Iškovotos reikšmingos pergalės ypač suvienija tautą - tomis pakiliomis triumfo akimirkomis suprantame, kad esame vienos valstybės - Lietuvos - piliečiai. Visi kartu. Visi išvien. Visa tai yra didžiulis Jūsų nuopelnas", - susirinkusiems jauniesiems krepšininkams sakė D. Grybauskaitė.

Teikdama apdovanojimus, šalies vadovė krepšininkams palinkėjo sėkmės ir ryžto toliau siekti sporto aukštumų.

Krepšininkai ir jų treneriai Prezidentei padovanojo Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinės marškinėlius ir krepšinio kamuolį su visų žaidėjų parašais.

Lietuvos jaunieji krepšininkai pasaulio čempionato finale praėjusį sekmadienį nugalėjo Serbijos krepšininkus ir pirmą kartą šalies istorijoje iškovojo planetos jaunimo pirmenybių aukso medalius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder